שלום רב,
ב31/12/09 פוטרתי מעבודתי בחברה בה עבדתי לאחר 4.5 שנים.
כשבאתי לקחת את המשכורת שלי + הפיצויים ראיתי כי החישוב שעשו לי לפיצויים נמוך בהרבה ממה שחשבתי וביקשתי הסבר.
בשנתיים הראשונות שלי עבדתי לפי שכר של 23 ש"ח נטו לשעה ובשנתיים וחצי האחרונות לפי שכר של 27 ש"ח לשעה. כמו כן היקף המשרה שלי השתנה ומכיוון שאני עובדת שעתית קשה היה לקבוע את אחוזי המשרה לכן עשיתי חישוב ממוצע של השכר והגעתי באחוזים להיקף של חצי משרה בשנים הראשונות. בנוסף ראיתי שתקנה 7 לחוק הפיצויים אומרת כי"עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו". בהתאם לכך יחושבו פיצויי הפיטורים על-פי משכורתך האחרונה (כפי שהיא מותאמת למשרה מלאה), יחסית להיקף משרתך בכל תקופה"
לכן העברתי לרו"ח של החברה דו"ח אקסל ובו ניתן לראות כי אחוזי המשרה שלי היו בהתחלה 50% ולאחר מכן 90%. זו התשובה שקיבלתי ממנו ואין לי מושג איך להתייחס לתשובתו:
"פיצויים לעובד שעתי מחושבים על פי ממוצע שעות העבודה ב 12 חודשים האחרונים לעבודה כפול תעריף שעתי אחרון
פיצויים לעובד שהיקף המשרה שלו משתנה , מחושבים לכל שנה בנפרד על פי הממוצע השנתי של אותה שנה
כלומר, יש לקחת את הפיצויים המגיעים "בשעות" לכל שנת עבודה ואת כל זה להכפיל השכר השעתי האחרון
לגבי העובדת הספציפית הזו, שכרה השעתי לא השתנה במשך כל תקופת העסקתה (27 ש"ח נטו), לכן, גם חישוב פיצויים בכסף בכל שנה, אמור לתת את אותה התוצאה
מה שעשינו הוא לחשב פיצויים לגבי כל שנה בנפרד בהתעלם מהשכר עצמו משום שכאמור אין שינוי בשכר לשעה וזו התוצאה שיצאה
לעניין החישוב ששלחת:
כאן התחשבו במשרה חלקית ולא משרה שעתית. כמו כן, לקחו היקף משרה של 186 שעות שהוא משרה מלאה.
לדוגמא בשנת 2008, נרשם שהיא עבדה במשרה מלאה 100% כלומר בשנה היתה צריכה לעבוד 186*12=2232 שעות. בפועל עבדה 1925 שעות (כולל השעות נוספות)
לכן לדעתי החישוב אינו מתאים במקרה זה"
יש ציין שהרו"ח עשה טעות ורשם כי שכרי השעתי לא השתנה אך טענה זו אינהנכונה
אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי
סופ"ש נעים
קרן
הפיצויים יחושבו לפי ממוצע של 12 החודשים האחרונים.
באם נפלה טעות בחישוב הפיצויים פני שוב לחברה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר