שלום רב, לאחרונה התפטרתי ממקום עבודתי לאחר מס' שנים וזאת לאחר שהורידו לי את ימי העבודה מ 5 ל 4 ובנוסף ביצעו עוד הקטנה בשכר (מעבר ליחס של הקיטון במשרה). 2 שאלות:
1. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין כיוון שהרעו את תנאי העסקתי למרות שהבוס החתים אותי על כך וכעת הוא טוען שאם לא הייתי חותמת הוא לא היה מפטר אותי (דבר שאינו נכון)?
2. קיים כסף בקרן פנסיה שמחולק לפי תגמולי עובד, מעסיק, פיצויים: מה מגיע לי מהשלושה ללא קשר למחלוקת על התפטרות/פיטורין ואני זכאית לו בכל מקרה?
אם חתמת על הסכמה לשינוי בתנאי ההעסקה, ככל הנראה לא תוכל להתכחש להסכמתך ולא תהיה זכאי לפיצויים.
יתרה מכך התפטרות עקב הרעת תנאי עבודה מחייבת מתן התראה למעביד לתיקון ההרעה במידה ולא התרעת על ההרעה ואף אישרת בחתימתך לא תהיה זכאי לפיצויים.
כמובן שיש לבחון את חוזה ההעסקה ולבדוק האם יש בו תניה המאפשרת לך לקבל את הפיצויים הכל מקרה.
במידה ובוצעו הפרשות לקרן פנסיה לרבות פיצויים יש לבדוק האם בחוזה ההעסקה קיימת התחייבות על פי סעיף 14 המקנה לך את הפיצויים.
גם אם חתמת על ההסכמה, הנך יכולה לדרוש פיצויי פיטורים, לאור העובדה, כי השינוי פגע בתנאי השתכרותך, ולא עמדה בפניך הברירה בעת החתימה.
בנושא זכויותיך - המעסיק חייב לשחרר לך את התגמולים ולא את פיצויי הפיטורים שהינם בעצם נמצאים כיום במחלוקת לגבי זכאותך להם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
איך יתכן ששני עורכי דין עונים הפוך?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר