שלום רב,
אני עובד בשכר (לפי שעה) בחברת הייטק. לפני כשבועיים פוטרתי מעבודתי כאשר המנהל שלי קיים איתי שיחה בה נאמר לי שהוא נאלץ להפסיק את עבודתי. הפיטורין נעשו ללא כל שימוע ואף לא ניתנה לי ההזדמנות לדעת מה עליי לשפר ואותן טענות שהועלו בשיחת הפיטורין לא הועלו קודם לכן. כמו כן, עדיין גם לא קיבלתי מכתב פיטורין שחובה לתת על פי חוק.
כידוע לי בחוק חובה לקיים שימוע טרם הפיטורין עצמם. אך מה ניתן לעשות כשזה לא נעשה? במצב זה, ממתי הפיטורין נכנסים לתוקף ומתחילה תקופת ההתראה שמגיעה לי לפי החוזה?
אכן, כיום על פי ההלכה, חלה החובה על כל מעסיק, לקיים הליך שימוע טרם הפיטורים.
מעביד אשר לא מקיים הליך פיטורים תקין, יכול ויהיה מחויב בפיצוי כספי, ולעיתים אף גבוה מאד, וזאת תלוי ותק ונסיבות המקרה.
פיטורים נכנסים לתוקף ביום בו נקבע סיום יחסי עובד ומעביד, לעיתים לאחר תום ימי ההודעה המוקדמת ולעתים אף באותו היום, כשבמקרה כזה, על המעסיק לשלם לך תמורת ימי הודעה מוקדמת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה על התגובה.
אני עובד בחברה 8 חודשים. פוטרתי על רקע של אינטרקאקציה לא טובה עם בוס. הוא טען שהוא מתקשה לנהל אותי ולא מרוצה מהביצועים שלי אך לא השמיע אף ביקורת קונקרטית או משוב שלילי לאורך כל תקופת עבודתי בחברה. האם יש לי עילה לתביעה על כך שלא ניתנה לי הזדמנות לשפר את ביצועיי ו\או שבכלל לא יודעתי על חוסר שביעות הרצון ממני?
כאמור אף לא נערך לי שימוע אז הדבר נפל עליי כרעם ביום בהיר.
מהי למעשה מטרת השימוע? האם הפיטורים יכולים להימנע בעקבות שימוע?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר