לפני כשבע וחצי שנים התחלתי לעבוד בחברה מסויימת. מסיבות מסויימות בשנה וחצי הראשונות קיבלתי את השכר ללא תלוש כלל, כאשר לאחמ"כ התחלתי לעבוד בתלוש מסודר.
לפני כשנה וחצי, לאחר כשש שנים של עבודה, "הועברתי" לחברה אחרת (העבודה עצמה ומקום העבודה לא השתנו במאומה, רק שם החברה המעבידה).
באותה תקופה (פחות או יותר) שכרי גם הועלה ל-7,500 ש"ח ברוטו (להעלאה זו אין כל קשר לעובדת המעבר בין החברות).
כשנה לאחר מכן, בחודש יוני האחרון, עם תחילת המשבר הכלכלי שכרי קוצץ לכ-4,500 ש"ח ברוטו והחודש קיבלתי הודעה על פיטורין.
שאלותיי היא:
1. האם אותה תקופה של שנה וחצי שעברתי ללא תלוש נחשבת כתקופת עבודה ואני צריך לקבל עליה פיצויים כאילו עבדתי עם תלוש?
2. האם העובדה שלפני כשנה וחצי עברתי מחברה לחברה (ללא שקיבלתי פיצויים מהחברה הראשונה) משפיעה עלי לרעה, או שבגלל שהחברה הראשונה לא שילמה פיצויים והעבודה עצמה לא השתנתה במאומה משמעות הדבר היא שהחברה השניה לוקחת על עצמה את רצף ההתחייבויות והיא זו שצריכה לשלם פיצויים על כל שנות העבודה כולן.
3. האם ההפחתה בשכר שהיתה לי בחודש יוני האחרון גורמת לי בעצם להפחתה בפיצויים, או שהחישוב יהיה כפי השכר שלפני ההפחתה (ובעצם השאלה היא האם השכר הקובע לפיצויים הוא 7,500 ש"ח או 4,500 ש"ח) כפול 7.5 שנים.
תודה על התשובות ועל הסיוע בזמנים כאלו,
1. כן.
2. לפני ההפחתה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה לך עו"ד אשר אביטן.
על סעיף 2 לא קיבלתי תשובה עדיין. האם העובדה שלפני כשנה וחצי עברתי מחברה לחברה (ללא שקיבלתי פיצויים מהחברה הראשונה) משפיעה עלי לרעה, או שבגלל שהחברה הראשונה לא שילמה פיצויים והעבודה עצמה לא השתנתה במאומה משמעות הדבר היא שהחברה השניה לוקחת על עצמה את רצף ההתחייבויות והיא זו שצריכה לשלם פיצויים על כל שנות העבודה כולן?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר