שלום רב
לפני כחודש פוטרתי מעבודתי.
קיבלתי מכתב פיטורים שבו לא צויין סיבת פיטורים!
עבדתי כשנה וחצי באותו מקום עבודה.
במשך זמן עבודתי במקום הנ"ל על שכר של שעה, עבר בעל הבית על מס' חוקים, בינהם שעות מנוחה, ז"א שזו היתה עבודה במשמרות, לדוגמא הייתי מסיים משמרת בשעה 12-1 בלילה ולמחרת הייתי מגיע שוב למשמרת בשעה 06:30 בבוקר. מה שהחוק אומר שחייב מנוחה של 8 שעות לפחות בין יום עבודה למשנהו, יש לי הוכחות על כך , בתלושי השכר ושעות שעברתי.
לקראת הסיום בעבודה בחודשים האחרונים הורעו לי התנאים, לדוגמא הייתי עובד בממוצע כ4-5 ימים בשבוע וקיצצו לי את המשמרות ל2-3 בשבוע, לפני שנכנסתי לעבודה המנהל שהיה (לא בעל הבית) התחייב לי ל5 ימי עבודה בשבוע בעל פה, לא כתוב זאת בחוזה, אבל למרות זאת המנהל אמר שאין לו בעיה להעיד שהוא התחייב לימי העבודה הנ"ל.
הפסקתי לעבוד ב28/08 וההודעה ניתנה לי ב5/08
שאלתי היא האם יש לי עילה לתביעה?
האם למרות שהמעביד הודיע לי שבועיים מראש על פיטורין אך לא ציין סיבת פיטורין, מותר לו לעשות זאת?
האם מותר לו לעבור על חוק שעות מנוחה?
האם התחייבות בעל פה תופסת?
תודה מראש לעוזרים
האם נערך לך שימוע טרם הפיטורים? כיום ומעסיקים מחוייבים לערוך שימוע טרם הפיטורים ולומר לעובדיהם כי הם שוקלים לפטרם ולומר להם מהם הסיבות לכך.
בנושא שעות העבודה, הנך יכול לתבוע שכר בגין שעות נוספות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אכן נערך לי שיחה עם המנכ"ל לפני הפיטורים והוא אמר פתאום שאני פשוט לא מתאים לעבודה ושהוא מעוניין להחליף את כל הסגל של העובדים. כאמור במכתב פיטורים הוא לא ציין זאת.
ומה בדיוק הליך התביעה לשעות נוספות? הרי בתלושים מופיע שהוא שילם לי 125 ו150 אחוז.
פשוט הוא עבר על חוק שעות מנוחה.
איך זה בא לידי ביטוי?
הנך יכול לפנות לייעוץ בנושא, על מנת לבדוק אם יש עילת תביעה כנגד מעסיקך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר