עבדתי ברצף בחברה שנה ו-10 חודשים ולפתע פתאום כפה עליי המעסיק חופשה ללא תשלום מעכשיו לעכשיו ללא הגבלת זמן בטענה שאין עבודה במפעל.
אני מצידי כתבתי מכתב התראה לפני התפטרות בדין מפוטר בו אני נותן לו 18 יום לתקן את המצב אך לא הייתה כלל התייחסות מצידו והמשכתי לשבת בבית.
הפיטורים נכנסו לתוקף אחרי 18 יום אך כעבור 3 שבועות קיבלתי מכתב פיטורין ממנו בו הוא מפסיק את עבודתי עקב סיום הפרוייקט.
לאחר שליחת מכתב התראה אליו ע"י ההסתדרות הוא מוכן לשלם לי חלק מהפיצוים ולא את הפיצוים בהם הייתי עובד עונתי ושאר רכיבי שכר.
אז האם התפטרתי או פוטרתי?
נציג ההסתדרות אומר לי שברגע שיש לי מכתב פיטורין שבו מצוין כי המעסיק מפסיק את עבודתי אז זה יותר חזק מהכל ולא משנה מה היה לפני שכאמור התפטרתי בדין מפוטר.
אם זה לא היה ככה אז המעסיק לא היה מוכן לשלם לי את הפיצוים ככה נציג ההסתדרות אומר.
אכן פוטרת, ואני ממליצה לך לתבוע גם את הימים בהם לא הועסקת, לאור העובדה כי היית מוכן ומזומן להגיע לעבודה אשר נמנעה ממך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר