עבדתי במשך חודשיים (01/12/09-01/02/10) בבית קפה בבאר שבע. במשך כל תקופה זו כל שכרי היה מטיפים בלבד, אשר חולקו שווה בשווה ביני ובין שאר המלצרים. לבד מכך, היו ימים בהם השתכרתי 14 ו-15 ש"ח לשעה. יש בידי תלושי השכר של חודשים אלו ואף צילומים של שעות העבודה והשכר שלי באותם ימים. מיותר לציין שהיו ימים שעבדתי כ-10 שעות מבלי לקבל תוספת על שעות נוספות.
לא היה שום הסכם עבודה ביני ובין המעביד וכמו כן יש בידי "הודעה בדבר פירוט תנאי העבודה" חתום בידי מנהל הסניף, שם רשום שאין המעביד או ארגון מעבידים שהמעביד חבר בו הם צד להסכם קיבוצי לגבי תנאי העסקת העובד. כמו כן במסמך זה רשום בפירוש ששכרי ישולם לפי שעה על פי שכר מינימום בהתאם לחוק. ברצוני לתבוע את בית הקפה ולדרוש תשלום שכר מינימום עבור חודשיים אלו. למיטב הבנתי אין סיבה שטיפים יחשבו כשכר שהמעביד נותן לי, לאור מה שרשמתי קודם בדבר הסכם עבודה\הסכם קיבוצי וכו'. אודה לכם מאד אם תאמרו לי היכן עומדים סיכויי תביעה בנושא זה, ומה אני צריך לעשות כדי להתחיל את התהליך. תודה רבה מראש.
ישנה דרך להתיר טיפים כשכר מינימום.
פני לייעוץ מלא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר