הייתי עסק מורשה והעסקתי בחורה בתפקיד פקידה. לאחר 8 חודשי עבודה הפכתי מעסק מורשה לחברה בע"מ.חודש וחצי לאחר הפיכתי לחברה החליטה הפקידה לא לבא לעבודה מס' ימים (יש לציין שזו הייתה תקופה לחוצה ותפקידה היה חשוב מאוד באותה העת.) התקשרתי אל הפקידה מספר פעמים אך היא לא ענתה לי. לאחר 4 ימים היא החליטה לחזור, אך אמרתי לה שאין לה מה להגיע כיוון שעצם אי הגעתה לעבודה אני רואה זאת כהתפטרות. עכשיו, אותה פקידה תובעת ממני פיצויי פיטורין בטענה שפיטרתי אותה עקב ניתוח שעברה בזמן שהיא מתאוששת בביתה. יש לציין שזו לא סיבת הפיטורין. אמנם היא עברה ניתוח שבועיים לפני מועד הפיטורין אך היא הייתה בחופשת מחלה בביתה ואף קיבלה משכורת על כך. כמו כן היא שבה לעבודה ורק לאחר 5 ימי עבודה היא החליטה שהיא בורחת מהעבודה וזאת כיוון שהעברתי אותה לשבת במקום אחר והיא נעלבה שהעברתי אותה לחדר צדדי והיא לא יושבת בעמדת הקבלה.
שאלתי היא האם עצם הפיכתי לחברה אומרת שהיא עבדה רק חודש וחצי אצלי בחברה או שמא התקופה מתווספת ל- 8 חודשים שעבדה אצלי בעסק.
שאלה נוספת היא האם אני צריכה לשלם לה פיצויי פיטורין גם אם היא עבדה רק 10 חודשים ולא השלימה לשנה.
שאלה נוספת בהנחה והשופט מקבל את גרסתה השקרית שהיא פוטרה עקב מחלה האם אני צריכה לשלם לה פיצויי פיטורין אל אף שלא השלימה שנת עבודה.
שאלה נוספת היא האם אפשר לראות עובד שהתפטר מעצמו אם הוא לא מגיע לעבודה ללא רשות 5 ימים.
1. תקופת עבודתה הינה מיום עבודתה באותו מקום עבודה ואין קשר לשינוי סטטוס החברה.
2. במידה והייתה במחלה, על פי החוק היה עליה להעביר תוך 3 ימים אישור רפואי, על פי טענתך היא לא הודיעה כלל וכלל על מחלה אלא נעלמה.
3. פיצויי פיטורים משולמים לאחר שנת עבודה אחת ולא פחות מכך, אלא אם הוכח כי יש קשר שהפיטורו על מנת להתחמק מתשלום פיצויי פיטורים.
4. אכן ניתן לראות בעובד שאינו מגיע לעובדה כהפרת משמעת חמורה, אך ישנן נסיבות מקלות.
ולבסוף - ממליצה לך לפניעוץ בנושא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר