אני עובדת בחברת הסעות 5 חודשים, ומקבלת שכר גלובלי על משרה מלאה של 9 שעות שהוגדרו 08:30-17:30 ויום אחד קצר עד 12 במסגרת שינויים בהנהלה קבע הממונה עלי כי שעות העבודה ישונו 09:00-18:30 וכי ביום שלישי עלי להשאר עד 17:00 במקום 12:00 אחרת יאלצו לקבל החלטות מכריעות! בנוסף הודעתי לפני כחודש כי אני עוברת טיפולי פוריות, בשלב זה הזרעות בלבד ולכן עלי להעדר מהעבודה יום בחודש ולהגיע באיחור בשל בדיקות דם 4 ימים בחודש לערך. שאלתי, האם יכולים לפטר אותי בתקופה בה אני עוברת הזרעות? האם יכולים לתרץ את הפיטורים באי הסכמתי לשינוי בשעות העבודה? והאם זה חוקי לשנות את מה שנסגר וסוכם איתי, חלק מתנאי העסקתי אינם כתובים בחוזה אלא סוכמו בע"פ, יש עדים. מה עלי לעשות, אני צריכה לתת תשובה מחר וחוששת מאוד לאבד את מקום העבודה. אודה מאוד על תשובה מהירה
על המעסיק חלה החובה לפני הפיטורים לבקש היתר מהממונה על חוק עבודת נשים, כשהממונה יכולה ליתן היתר אם הפיטורים לא קשורים לפוריות.
מעסיק יכול לשנות את תנאי העבודה, גם אם הוסכם בניכם, הנך יכולה להסכים והנך יכולה לסרב ולהתפטר.
הדאלה המתבקשת - האם שינוי תנאי ההסעקה נובעים מיפולי הפוריות אותם הנך עוברת?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר