שלום רב,
חתמתי על חוזה מול מעביד לעבוד ב"קבלנות"-מתן שיעורים פרטיים ונקבע כי הם לא משלמים לי ביטוח לאומי/נסיעות. בטרם תחילת עבודתי (שהתעכבה בשבוע מאז חתימת החוזה בגלל שהייתי צריכה להגיע לשמוע עוד כמה מילים "הדרכה"), חתמתי על חוזה במפגש הראשון עם תניית פיצויים מוסכמים (אם לא עבדתי 6 חודשים וכו') בסך 1400 ש"ח. הפנו אליי מס' תלמידים אך לפני שהתחלתי (קבעתי רק עם אחת וביטלתי) התקשרתי לחברה וביקשתי להפסיק את עבודתי מכיוון שזה לא משתלם לי מבחינה כלכלית (יותר מדי ימים ונסיעות). המעסיק לא הסכים למרות שהתעקשתי שזו טעות ושטרם התחלתי ללמד. הם טענו שהוציאו עליי כספים עצומים בכך שהלכו לרואה חשבון והדפיסו לי פנקס קבלות ולכן עליי לשלם את 1400 ש"ח בשל הפרת חוזה. אני סטודנטית למשפטים שנה ב' ויחד עם הטעות של החתימה על החוזה הזה, רציתי לדעת אם יש עילה להפחתת הפיצויים המוסכמים כלא-סבירים או מזעור נזק שברור לי שהם לא טרחו לעשות (הוא טען כי הליכה לרואה חשבון עלתה 500 ש"ח והדפסת פנקסים 200 ש"ח ושאר הכסף הוא על זמן עבודתם). הסכום נראה לי מאוד לא סביר יחסית לשאר התנאים. אשמח לתשובה, תודה רבה מראש.
יש לקרוא את ההסכם במלואו.
פני לייעוץ מלא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר