שלום רב,
המעסיק שלי הודיע לי לאחרונה (בסוף פברואר) כי החל ראיונות למחליף ש'יתפוס את ההגה' בתפקיד אותו אני ממלא, וכי ברצונו שאכשיר אותו עד לאוגוסט ולאחר מכן התקן שלי יהיה בהתאם לצרכי החברה, אך היקף המשרה אינו מובטח אם בכלל.
הודעתי לו כי אני רואה בהודעתו הודעת פיטורין. הוא מצידו לא מסכים איתי.
לאור הנסיבות שנוצרו, הודעתי למעסיק שלי כי אסיים את עבודתי בראשון במאי.
ברצוני לדעת האם הודעה על סיום יחסי עבודה באופן עמום ולא מיידי נחשבת לפיטורין, ואם כן, האם סיום עבודתי בסוף אפריל יחשב לפיטורין או התפטרות?
תודה,
אייל
כי מעסיקי אמר לי בפירוש בסוף פברואר כי בטווח הרחוק לא אמשיך את עבודתי בחברה (אף כי בהמשך, ציין כי הדבר תלוי לצרכי החברה).
שוב תודה,
אייל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
בשאלתך האם תהיה זכאי לפיצויי בעקבות עזיבתך יש לבחון נתונים נוספים.
אם המעביד הרע לך את התנאים באופן מוחשי והתריתו בו לפחות 14 יום לפני על מנת שיוכל לתקן זאת סביר להניח שתהיה זכאי לפיצויי פיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה על תשובתך המהירה. בהמשך לתשובתך, הנני זקוק בדחיפות להבהרות נוספות:
1. האם לא ניתן לראות בהודעת המעביד כי הוא מחפש עובד שימלא את הפונקציה אותה אני ממלא כיום לבד (אותו אכשיר ואליו אהיה כפוף), ובהמשך תצומצם היקף המשרה שלי (אם בכלל החברה תאפשר לי להמשיך), כהרעת תנאי עבודה המהווה למעשה פיטורין?
2. בנסיבות האמורות, האם עלי להשאר במשרה, להכשיר עובד חדש במשך חודשים וכו' ורק אז לפי דרישת החברה לעזוב או שבנסיבות אלו זכותי לעזוב לאחר מתן התראה בהתאם לחוק, ובכך לא אפסיד את פיצויי הפיטורין?
בתודה מראש,
אייל
כל עוד אתה לא מפוטר לא ניתן לראות בכך פיטורים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר