שלום,
שמי א ואני עובד (לא בשבוע האחרון) במסעדה באזור המרכז.
אני עובד במסעדה הנוכחית כבר 4 שנים בערך, עם הפסקה של חצי שנה, אבל בשנתיים וחצי האחרונות ברצף.
הסיפור הוא כך:
תחילה, אציין לפני שאספר את הסיפור, שברשותי בידיעת המנהלי משמרת ומנהל המסעדה הקוד לביטול פריטים במחשב בידיעתם באם זה במקרים נקודתיים או במקרים שוטפים (כלומר הזכות שניתנה לי לבטל דברים).
באחת המשמרות לאחר מקרים רבים חוזרים ונשנים במסעדה בה אני עובד, לאחר שיקול דעת מוטעה ביטלתי פריט מהחשבון של אחד הלקוחות שלאחר מכן הכוונה הייתה להגיד לאחראי המשמרת שעשיתי זאת מכיוון שלא היה נוכח באותו זמן באיזור.
לאחר כשתי דקות שעשיתי זאת בא האחראי שראה שבוטל הפריט ובעצבים שאל מי ביטל את הפריט הנ"ל, בתגובה ראשונית התנערתי מהאחריות (לא בחוכמה...) ולאחר זמן קצר מאוד אמרתי לאחראי משמרת בטיפשותי לא אמרתי שזה אני ואכן אני זה שביטל את הפריט.
הסיפור כנראה זלג לאחד העובדים במסעדה שלא חיכה לרגע וישר התקשר לבעלים כדי להשטנקר על הנושא ומאז כל הסיפור קיבל פרופורציה מטורפת ולא הגיונית.
אציין שוב, שהקוד של הביטולים ידוע לכל, ואף לי אישית בידיעת אם לא כל הגורמים במסעדה אז לפחות 90 % מהאנשים שהם בדרג אחראי משמרת ומעלה.
בשיחה עם המנהל החלטנו שאני אקח הפסקה של כמה ימים כדי שירגעו הרוחות, אך בשיחה האחרונה עם המנהל עשה רושם ששום דבר לא זז מאז אותו מקרה, ומבחינת הבעלים שהם אלה שחוגגים על הנושא אני יכול גם חודש עכשיו להיות ב"המתנה" אבל אני אמרתי לפני שאני אחליט מה אני עושה, אז למעשה השאלה שלי, בעקבות המקרה שכתבתי פה, במידה והם מפטרים אותי, האם הם יכולים לטעון לגניבה?! זה הגיוני? האם בכלל זה הגיוני לטעון שזה גניבה בעיקר בעובדה שידוע שברשותי הקוד ביטולים ובמקרים רבים בסמכותי לבטל דברים ?, ובמקרה כזה שהם מפטרים אותי האם אני זכאי לפיצויים או בזכותי לנקוט באיזשהו תהליך שימנע את הפיטורים או משהו כזה?
תודה רבה
סה"כ טעית בתום לב. אם אכן יתברר כי פעלת בתום לב הרי שפוטרת מעבודתך והנך זכאי לפיצויים ע"פ חוק. כדאי לך לפנות את עורך דין להתייעצות במידה ולא תחזור לעבודה תוך זמן סביר. בהצלחה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר