שלום,
התקבלתי למשרה שרציתי והגעתי לשלב בו מוצגים בפני השכר ותנאי ההעסקה. מדובר במשרה בה אני אמורה לעבור קורס של 3 חודשים שאמור להכשיר אותי לתפקיד. מאחר וכך נדרשת ממני חתימה על כתב התחייבות על סך 36,000 ל-4 שנים אשר מתכלה כל שנה ב-25%. מאחר ומושקעים בי משאבים ע"י המעסיק אני יכולה להבין את הצורך והדרישה להתחייבות מצידי, אולם רציתי לדעת אם מדובר במשהו חוקי (שמעתי שכיום זה לא חוקי לדרוש התחייבות מצד העובד). במידה ומדובר במשהו מקובל האם 4 שנים זוהי לא דרישה מוגזמת?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
מהי העלות האמיתית של ההכשרה, במקום העבודה נאמר לי שהדרישה להתחייבות היא כיון שמשקיעים בי בקורס ונותנים לי ידע והם לא רוצים שאחרי שאני אקבל את כל הידע אני אברח למתחרים. זה אמנם לגיטימי אבל נראה לא סביר שקורס של 4 חודשים יעלה 36000 ש"ח...
ממליצה לך להתמקח על הסכום, הפסיקה קבעה מס' קרטריונים על מנת שניתן יהיה לחייב עובד בהכשרה. תלוי במהות ההכשרה, היכן נעשתה ועוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר