שלום,
פוטרתי מעבודתי לאחר כ-5 שנות עבודה.
במשך 4 שנות עבודתי המעסיק השתתף יחד איתי בהפקדה של כספים לקרן פנסיה, קרן השתלמות וקופת גמל.
לאחר הפיטורים לא קיבלתי פיצויים, והמעסיק מפנה אותי לכספים של קרן פנסיה, קרן השתלמות וקופת גמל ובהתאם לכך הוציא בקשות: 1) לקרן פנסיה - לחשרר את הכספים שהצטברו לזכותי בחשבון הפיצויים, הפנסיה המקיפה והגמל; 2) לקרן השתלמות - לשחרר את הכספים שהצטברו לזכותי בחשבון קרן השתלמות; 3)לקופת גמל - לשחרר את הכספים שהצטברו לזכותי בחשבון קופת גמל, כולל חלק המעסיק.
יש לציין שלא היה לי שום הסכם עם המעסיק לגבי זה שהכספים בקרן פנסיה וקרן השתלמות, קופת גמל שיצטברו לזכותי יהיו מיועדים למטרת פיצויי הפיטורים.
כמו כן, המקצוע שלי הוא לא מעוגן באירגון העובדים כלשהו ולכן לא היה שום הסכף קיבוצי שיכול היה לתמוך בזה שהכספים בקרן פנסיה, קרן השתלמות, קופת גמל שיצטברו לזכותי יהיו מיועדים למטרת פיצויי הפיטורים.
המעסיק מפנה אותי לקבל את כספי פיטורים לקרן פנסיה, קרן השתלמות וקופת גמל אפילו ללא חישוב שיציג לפניי לגבי אם יש מספיק כסף במקורות הנ"ל עבור הפיצויים שמגיעים לי.
האם זה חוקי לא לשלם לי פיצויים ולהפנות אותי לקרן פנסיה, קרן השתלמות וקופת גמל לקחת את הפיצויים?(שוב, יש לציין שבמקצוע שלי אין איגוד שמאגד את העובדים ולכן אין הסכם קיבוצי לגבי מיועדות של כספי קרן פנסיה, קרן השתלמות וקופת גמל למטרת הפיצויים).
מי אמור במצב כזה לחשב את גובה הפיצויים שמגיעים לי?
תודה
פיצויי פיטורים חלים על המעסיק ועליו לשלם לך תוך 15 ימים מיום הפיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
ידוע לי שתוך 15 שמעסיק צריך לשלם את הפיצויים.
מה ששאלתי זה שמעסיק מפנה אותי לכספים של קרן פנסיה, קרן השתלמות וקופת גמל כדי שאקח משם את הפיצויים.
האם זה חוקי?
מי אמור לחשב במקרה כזה אם יש שם מספיק כסף בשביל הפיצויים
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
