אני עובדת לפי שעה בטיפול והדרכה במקום עבודה מסודר כשכירה.
1. יש ימים בהם אני מגיעה לעבודה למשל מ7 עד 15:00 ובמקום למלא לי את לוז העבודה (ע"י המעסיק) נותרים חורים בלו"ז של חצי שעה-שעה פה ושם כך שאני נאלצת להמתין לפעמים במצטבר כשעתיים ביום בין שיעורים. אני לא יכולה לעזוב את המקום ונאלצת פשוט לחכות שיעבור הזמן למרות נכונותי לעבוד בזמן זה. האם המעסיק אמור לשלם בעבור ביטולי שיעור של לקוחות או חור בלוז שהוא לא מילא?
2. לפני כשבוע היתה תקלה טכנית במקום העבודה, המרכז נסגר והשיעורים בוטלו, קיבלתי על כך הודעה ערב קודם. זהו יום קבוע שבו כבר שנתיים מספקים לי בו עבודה וזה לא היה בשליטתי שלא עבדתי, הם החליטו לסגור את המקום לשיפוץ. האם על היום הזה אני זכאית לתשלום עפ"י חוק?
3. בערב פסח ב' המרכז נסגר בשעה 14:00. מידי שבוע אני עובדת ביום זה עד השעה 19:00. האם אני זכאית לתשלום עבור חצי יום חג? אציין שעד עכשיו למעלה משנתיים תמיד קיבלתי תשלום בערב חג עבור חצי יום והדבר הופסק רק החודש בטיעון שרואה החשבון הקודם הטעה אותם והם בעצם לא צריכים לשלם לנו עפ"י חוק בערב חג. זה נכון? וגם- האם זה נחשב הרעה בתנאים (אם לפי החוק הוא לא היה חייב)?
4. אם אני נותנת 8 שעות עבודה עבורם כך שהם יכולים למלא לי לוז מ7 עד 15, אבל בפועל הם מילאו רק 6 שעות ונוצרו חורים בין לבין, בשעות העבודה המדווחות בתלוש האם נרשם לי הנטו שקיבלתי מהם (6) או שעות הברוטו שהתחייבתי אליהם (8) אשר אלו השעות בהן בפועל אני נוכחת במקום? כי לפי זה הרי מחשבים אחוז משרה ונוצר פער רב בין השעות שאני שם לשעות שהם מספקים לי עבודה....
תודה רבה מראש על המענה והסבלנות
ס.ל
שאלה מורכבת, פני לייעוץ טלפוני.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר