שלום , אני נער בן 19 . חיפשתי עבודה דרך חברת כוח אדם , וזו הפנתה אותי לעבודה בעירייה . עבדתי בעבודה פיזית בעירייה ,כאשר מספר השעות שעבדתי הוא 58 שעות בסה"כ.
כאשר הגעתי לחברת כוח האדם לקחת את המשכורת , להפתעתי ראיתי שקיבלתי שכר עבור 50 שעות בלבד.
הלכתי לברר את העניין עם המעביד בפועל ( העירייה)
ומתברר שמספר שעות העבודה שהועבר היה אכן 58 .
אם כך חברת כוח האדם הורידה לי 8 שעות .
הלכתי לברר את העניין בחברת כוח האדם , והפקידה אומרת לי " מה אתה רוצה ? יש חצי שעה מנוחה, אתה רוצה להגיד שלא נחת ?" . מה גם שמתברר שגם לאחר קיצוץ של חצי שעה משעות העבודה שלי בכל יום עבודה הביא לכך שמספר שעות העבודה שלי הוא 52.5 ולא 50 . הפקידה הסכימה לתת לי צ'ק נוסף בחודש הבא עבור 2 שעות נוספות בלבד(כמובן שלא תעגל 2.5 ל3 ). הפקידה טענה שקיצוץ חצי שעה הוא על פי חוק . לאחר שביררתי באינטרנט מתברר שאכן המעביד איננו מחוייב לשלם על זמן ההפסקה במידה וההפסקה היא מחוץ למקום העבודה . אבל אני עשיתי הפסקה במקום העבודה ולא עזבתי אותו !.
האם לדעתכם אני זכאי לתשלום נוסף ?
מה עליי לעשות ?
תודה רבה מראש
רועי
אני בת 60 ופניתי למעון ויצו כדי לקבל פרטים על עבודה כמטפלת - לא ראיינו אותי רק שמעו את הגיל שלחו אותי הביתה נכלמת מבושה
מה פשעתי שהתבגרתי????
הנך יכולה לתבוע בגין אפלייה מטעמי גיל, אם האם יש לך איזו שהיא הוכחה לכך כי לא התקבלת בשל גילך?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אין לי בינתיים הוכחה - מנהלת מעון ויצו אמרה לי בע"פ שבגילי לא מקבלים עובדות - הייתי פשוט בשוק מתשובתה - כשהגעתי הביתה מתוסכלת מתשובתה שלחתי לה פקס שאני רוצה את תשובתה אלי בפקס אך היא לא שלחה לי.
אכן אינך זכאי לתשלום בגין הפסקה, וכפי שטענת לקחת הפסקת במקום העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר