אני עובדת במקום אחה"צ וכנראה שלפני 8 חודשים הוא שילם משכורת יותר גבוהה (לא שמתי לב לזה כי אני עובדת על שעות כל חודש יש לי משכורת שונה על פי השעות שעבדתי) ועכשיו החודש לא קיבלתי משכורת בגלל שהוא טען שאותו חודש הוא עשה טעות ושילם לי יותר ועכשיו הוא קיזז את זה
זה חוקי לעשות דבר כזה???
בנוסף הם החליטו לא לעסיק יותר עובדים והודיע לי יותר לא לבוא השאלה אם יש לי זכויות כי עבדתי רבע משרה- יש לציין שהוא אף פעם לא שילם לי חופשים הוא משהו מלבד המשכורת נטו (בלי פנסיה ובלי כלום..)
שלום רב,
בית הדין קבע כי קיזוז תשלום, שניתן ביתר משכרו של העובד, יעשה רק בסמוך למועד בו שולם.
סכום ששולם לעובד כשכר, מבטא את הסכום המגיע לו. מצב בו המעסיק שילם בפועל לעובד תשלום ביתר, ההתחשבנות של המעסיק עם העובד, חייבת להתבצע תוך זמן סביר ובתום לב.
לפיכך, אם חלף זמן רב, מבלי שנעשתה התחשבנות, הינך רשאית להניח כי קיבלת את הסכום הנכון, והמעסיק אינו אמור לבקש מימך להחזיר את ההפרש.
יצוין, כי בפס"ד המוזכר לעיל נקבע, כי במידה ומדובר בתשלום הנובע מטעות שבעובדה, יבחן המקרה בהתאם לחוק עשיית עושר ולא במשפט, המסדיר את חובת ההשבה והפטור ממנה.
לעניין שאלותיך בבירור זכויותיך ממליצה בחום לפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ משפטי.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר