שאלה על מתן הודעה מוקדמת אם יש סעיף בחוזה העסקה שמכשיל
השאלה שלי היא פשוטה
אני עובד במקום עבודה 3 חודשים במשכורת חודשית
אם בכוונתי כעת להתפטר על פי החוק היבש אותו אני קורא במקומות שונים באינטרנט עליי לתת (בשנה הראשונה לעבודה) הודעה מוקדמת פר יום כנגד כל חודש עבודהה - דהיינו במקרה שלי 3 ימים של עבודה
אבל
בחוזה ההעסקה שלי מול החברה אותו אני קורא עכשיו מצויין כך:
"תקופת ההסכם זה הינה ללא הגבלה בזמן והצדדים רשאים להביא הסכם זה לסיומו בהודעה מוקדמת כמפורט להלן: העובד - מתן הודעה מוקדמת של 30 יום , מעביד - מתן הודעה מוקדמת על פי דין . "
אז מה זה אומר ש הם יכולים לתת לי 3 ימי עבודה אם הם מפטרים אותי אבל אני צריך לעמוד בחוזה הזה עד תומו ולתת להם 30 ימים של עבודה בשל ההודעה המוקדמת??
ואם כן מה זה אומר מבחינת החוק אם אני אתן פחות ימי עבודה מ30? כמה כסף זה עולה? האם החוק מתחשב בעובד ועומד על עמידת העובד בסעיף מוגזם זה ?
תודה מראש
היות וחוזה העבודה אינו הדדי, קרי גם אם פוטרת המעסיק יהיה חייב במתן הודעה מוקדמת של 30 יום, אזי במקרה כזה, גם לך שמורה הזכות ליתן 3 ימי הודעה מוקדמת לאחר עבודה של 3 חודשים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר