התפטרתי מעבודתי במסגרת חופשת לידה לאחר שמצאתי עבודה אחרת.יש לי מספר שאלות:
1. הייתי אמורה לחזור לעבודה לשבועיים הואיל והודעתי שבועיים לפניי סיום חופשת הלידה.
המעביד אמר שאין צורך שאגיע לעבודה בשבועיים האלו ושהוא מוותר על כך. האם אני
אמורה על פי חוק לקבל משכורת על שבועיים אלו(לא התחלתי לעבוד בעבודה החדשה הואיל ושמרתי את השבועיים שמגיעים למעביד על פי חוק כך שלא קיבלתי שכר בשבועיים הללו).
2. המעביד שלי סיכם איתי במיילים ותכתובות בינינו שאני אקבל את כל כספיי הפיצויים. למען האמת, ובטמטומי ובתמימותי הרבים אפילו לא רשמתי מכתב התפטרות רשמי אלא מייל אישי אליו שהוא "הסתפק" בו.
היום רק לאחר חודשיים וחצי הוא שיחרר את הקרנות שלי ומסרב לשחרר את פיצויי הפיטורין בניגוד לסיכום בינינו.
חשוב לציין שעזיבת את העבודה שבה נאלצתי לעבוד 190 שעות על פי חוק ומול לקוחות בצפון במרכז ובדרום
למשרה שבה אני יכולה לעבוד מהבית, מהמשרד וכמה שעות שאני צריכה ולא מול לקוחות רחוקים מבוקר עד ערב.
האם הוא יכול לחזור בו מהתחייבות לתת לי את כספיי הפיטורין?
האם במידה ואני תובעת אותו אני יכולה לתבוע גם על הלנת הקרונות האחרות במשך מעל לחודשיים ימים מעל מה שהחוק מתיר?
מתנצלת על כמות השאלות.
אודה לסיוע שלכם.
המעביד חייב לשחרר לך את פיצויי הפיטורים, ואת יכולה לתבוע אותו על הלנה.
מכל מקום פני לייעוץ אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר