שלום רב,
היום, 24.5, חודשיים ושלושה שבועות לאחר תחילת עבודתי, התבשרתי כי "ייתכן שבימים הקרובים" אפוטר, כתוצאה מקיצוצים / התייעלות כלכלית.
1. בחוזה שלי מצויין כי 3 חודשים ראשונים הם תקופת התנסות הדדית לשני הצדדים, ובמסגרתם אני זכאי לשבוע התראה במקרה של פיטורים. לאחר 3 חודשים - אני זכאי לחודש התראה. במידה ואכן אפוטר בשבוע הקרוב, זה יקרה ימים בודדים לפני התראה של חודש (כנראה בכוונה...)- האם אוכל לדרוש שיתנו לי את החודש הזה, כי זה לא נראה תמים, או שקשה להוכיח וזו רק תביעה בדיעבד?
2. כנ"ל לגבי הפרשות לפנסיה- בחוזה מצויין שאהיה זכאי להפרשות 3 חודשים רטרואקטיבית. האם 3 חודשים כוללים גם את זמן התראת הפיטורים (גם אם תהיה שבוע בלבד), כך שבכל מקה יהיו חייבים להפריש לי, או שגם כאן "אכלתי אותה" וזכותם לא להפריש בעבורי, כי הודיעו לי ימים ספורים לפני שמלאו 3 חודשים להעסקתי?
אכן, תוכל לטעון לחוסר תום לב, אך מאידך זכותם לפטרך בכל עת עפ"י הוראות ההסכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אם מתריאים לי על פיטורים שבוע לפני שמלאו 3 חודשים להעסקתי, ואני מפוטר בפועל בדיוק ביום בו מלאו 3 חודשים להעסקתי - האם חייבים להפריש לי רטרואקטיבית לפנסיה? (בחוזה כתוב הפרשה החל המחודש השלישי רטרואקטיבית). האם תקופת ההתראה נחשבת כימי העסקה לכל דבר ועניין?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר