שלום הנני עובדת בחברה כ7 חודשים ששת החודשים הראשונים היו תחת ניהול של זכיינים של הרשת כאשר הרווח של החנות התחלק חצי בין הזכיינים וחצי תחת החברה עצמה. לאחר שהסתיים החוזה של הזכיינים הם לא רצו להמשיך והחברה עברה עכשיו תחת ניהול של החברה עצמה בלבד . אציין שאני המשכתי רגיל לעבוד באותה חנות ויצא לי עכשיו שאני עובדת איתם כ7 חודשים.ברצוני לשאול האם הוותק המשיך לי מבחינה חוקית כי לא החלפתי חנות עבודה והמשכתי באותו חנות רק שהניהול עכשיו דרך הרשת מה שהיה בפועל גם קודם רק שהרווחים התחלקו גם עם הזכיינים שלי שהם שילמו לי את השכר. מהרגע שהחנות עברה לחברה בלבד הגיע מנהלת חדשה שזילזלה בנו וזאת שעבדה איתי עזבה כי היא לא מסוגלת לעבוד איתה מהיחס שהשתנה כלפינו לחולוטין. בניגוד אלי חברתי עבדה רק 3 חודשים ואני 7 חודשים. לדעתי המנהלת השתמשה בי לניצול על מנת לבדוק וללמוד את החנות ובדרך של ניצול כלפיי והורדת המשמרות שלי לאחר שעבדתי כל יום ,זה ירד ל3 משמרות והייתי צריכה להתחלק עם העובדת החדשה ולא עניין אותה שהיא פוגעת לי במשכורת. לפני שהמנהלת חדשה נכנסה לחנות היה לי שיחה עם מנהל של החברה שבה הוא ציין לי ששום דבר לא ישתנה ואני לא יפגע כלל.. מבחינה חוקית צריך שיהיה חוזה והוא לא נתן לי רק מילאיתי טופס של הביטוח לאומי .ביום שישי האחרון אחרי שלא הרגשתי טוב והגעתי למשמרת שלי בבוקר ועבדתי .לא הרגשתי טוב לקראת ההלילה והתקשרתי למנהלת שלי אך היא לא היתה זמינה על מנת להגיד לך שאיני יכולה לבוא ביום שישי לעבוד איתה מה גם שהייתי צריכה לבוא רק 3 שעות. מאחר שהיא לא ענתה והיה כבר 10 וחצי שלחתי לה בהודעה שאני מצטערת ואני לא יגיע כי איני יכולה ושניסיתי לדבר עם העובדת נוספת וגם היא לא יכולה.. כמובן שהיא לא התייחסה. במשך יום למחרת הרגשתי על הפנים והפלא שלי לא היה איתי כלל שקמתי ראיתי בהודעת בפלא שאני מפוטרת ושאין לי מה להגיע למשמרות כלל. בצורה מאוד מזלזלת אחרי שנתתי את הנשמה לחנות ועזרתי לה בכל תהליך כניסתה לעבודה. ניסיתי להשיג אותה אך היא לא ענתה לי וסיננה אותי .אציין שהיא כל פעם מאיימת עלינו לא לפנות לדרג מעליה ומאחר והיא לא ענתה לי אין ספור פעמיים שלחתי לה הודעה שאני חולה ולא מתאים לי הזילזול ממנה ,ובגלל שהיא לא עונה אני יאלץ לפנות לדרג מעליה כמובן שהיא לא ענתה ורק אחרי שהתקשרתי מחסוי היא ענתה והתחילה לצעוק ולקלל אותי שאני מפגרת ומתנשאת ודיברה בצורה מגעילה מאוד מה שלא מתאים כלל למנהל, היא איימה עלי שאיתי היא לא תעבוד יותר ושהיא המנהלת, יש לי אישור מחלה על הימים שהייתי חולה בהם שהם יומיים שהיה לי ווירוס. היא התנהגה אלי בזילזול ושפייניתי למנהל מעליה הוא הבטיח שהוא ידבר איתי בראשון אך לא עשה דבר ואני כל פעם מנסה להשיג אותו ללא הצלחה..פוטרתי ללא אזהרה על משו שלא מוצדק היא ניצלה אותי והעלבון הזה ממש פגע בי וגם היחס של החברה שלא הגיע לי. יותר מזה היא כבר הודיעה לעובדים שפוטרתי ולא מפסיקה ללכלך עלי ועל עבודתי מה שלא נכון כי במשך 6 החודשים הראשונים ויעידו הבוסים הקודמים שלי שהם מרוצים ממני ומעבודתי..
בבקשה אם תוכלו להגיד לי מה ניתן לי לעשות במקרה??והאם מגיע לי משו?או הודעה מוקדמת על הפיטורים אחרי 7 חודש??יש לי שמור את הודעה בפלא של הפיטורים כנגדה.
תודה רבה
שאלה מורכבת פנה לייעוץ אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר