עקב בעיה משפחתית נאלצתי להיעדר מעבודתי יום אחד ,אין ברצוני לפרט בפני המעביד מהי הבעיה האישית וגם אין באפשרותי להמציא לו אסמכתא על ההיעדרות,האם המעביד רשאי לפטר אותי בשל כך כמו כן האם רשאי לא לשלם לי פיצויי באם יוחלט לפטר אותי עקב בעיית משמעת (אי הגעה לעבודה ללא אישור)
לאור העובדה כי נעדרת יום אחד, תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שאלות נוספות
1.כמה ימים "אפשר" להיעדר ללא אישור כדי שהמעסיק לא יהיה מחוייב ע"פ חוק לשלם את הפיצויים?
2.לגבי הודעה מוקדת על התפטרות:אני שוקלת להתפטר ממקום עבודתי אני עובדת כשנה וחצי כמה זמן מראש עליי להודיע?
3.האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורין גם אם התפטרתי ? ואם לא האם ניתן לבקש "לפנים משורת הדין" לקבל את הפיצויים?
בתודה
מורן
ראשית, המבחן הוא מבחן הניתוק, אם נעדרת ליום אחד כמובן שאין פה עילה לומר שהתפטרת.
שנית, הודעה מוקדמת במקרה שלך היא חודש.
שלישית, בחוק קבועות סיבות בהן התפטרות תזכה בפיצוים.
בהצלחה.
1) אין דבר שכזה להיעדר ללא אישור על פי חוק. בעיקרון מי שאחראי על אישורי חופשה הוא המעביד, וזכותו לא לאשר. אם יוכח כי הנך פועלת כך על פי רוב, ייתכן שלא תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
2. חודש ימים במידה והנך עובדת במשכורת חודשית ולא שעתית.
3. לא תהיי זכאית לקבל פיצויי פיטורין אם התפטרץ. ניתן לבקש המעביד לא חייב להסכים.
כוונתי היא שאם נעדרתי יותר מיום אחד(מיומיים ומעלה) האם אז לא אהיה זכאית לפיצויים? איני פועלת כך ע"פ רוב כאשר איני מגיעה אני מוציאה אישור מחלה מה שלא קורה הרבה ..בממוצע אחת לחודשיים יש 1-3 ימים שאני לא מגיעה ואני דואגת להוציא על כך אישור מחלה.
ופעמיים בלבד היתה היעדרות ללא אישור.האם לאור זה המעביד יכול לטעון שאיני זכאית לפיצויים?
אודה לתשובתך.
היו פעמיים שהיתה היעדרות ללא אישור במהלך שנה וחצי ולא יומיים ברצף בלי אישור .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר