שלום רב,
אני מעסיקה בביתי מזה כחודש וחצי מטפלת. היא הודיעה לי השבוע כי היא בהריון, צפויה ללדת בנובמבר. התכנון היה שתעבוד אצלנו שנה, עד שבתי הולכת לגן (אפריל שנה הבאה). מכיוון שהיא לא תישאר עד אפריל ואני אינני מעוניינת להחליף יותר מדי מסגרות ואנשי טיפול לבתי, אני נאלצת להכניסה למסגרת מבעוד מועד, כבר בספטמבר. זה אומר שיהיה עלי לפטר את המטפלת שלי כשהיא בהריון לאחר 5 חודשי העסקה. האם זה חוקי? אני מרגישה לא נוח לפטר אותה בהריון, מצד שני אינני יכולה להשאירה עד נובמבר שכן אני מפספסת את מועד ההרשמה לגנים ומשפחתונים. מה עלי לעשות? בתודה מראש, חן
לאור העובדה, כי העובדת מועסקת פחות מחצי שנה ניתן לפטר אותה. כמובן שיש כאן בעייתיות כי הרי הפיטורים נובעים בשל הריונה של הגברת.
תנסי לנסח הסכם בינכם כי העבודה היא עד ספטמבר ולתקופה קצובה וכי שיהיה ברור בהסכם, כי סיום יחסי העבודה נובעים מכניסת הילדה למסגרת, מקווה שעזרתי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר