שלום רב, לאחרונה, אני ויתר העובדים בחברתנו התבשרנו שהחברה שבה אנו עובדים נקנתה ע"י חברה אחרת ועל כן אנו הופכים להיות חטיבה עסקית בחברה הקונה. נמסר לנו שבשל הקנייה אנו נקבל מכתב פיטורים ובמקביל נחתום על חוזה העסקה חדש, וכך אכן קרה.
אך כעת נוכנו לדעת שעל אף שאנו נשארים באותו מקום עבודה, הבעלים החדשים (המעסיק החדש) מתנער מזכויות הוותק שלנו ומימי המחלה שצברנו. ולמעשה אנו מתחילים מ-0 מבחינת הוותק וההטבות שקשורות בכך, וכן מבחינת ימי המחלה הצבורים.
על כן שאלתי היא: האם החוק מקנה לנו הגנה? האם החוק מחייב את המעסיק לשמור על רצף הזכויות שלנו במקרה הנ"ל ?
חשוב לי לציין שבמעמד הפיטורים אנו מקבלים את כל זכויותינו כחוק (פדיון ימי חופשה, פיצויי פיטורים ודמי הבראה).
אודה לתשובתך, כדי שאדע אם יש לנו עילת תביעה. במידה וכן, אשמח לדעת מה תהיה העלות המשוערת של שירותיך.
בברכה, שחר שמאי.
שחר שלום,
מעסיקך הקודם והנוכחי עשו כדין. ברגע שפוטרת ממקום עבודתך הקודם (לצורך העניין המעסיק הקודם) וקיבלת את מלוא זכויותיך הרי שבעצם כך תמו היחסים ביניכם.
במעשיו של מעסיק לעומת זאת ישנה בעייתיות שכן לפי דבריך אני מבינה שלא ניתנה הסכמה של כלל העובדים ו/או של כל עובד באופן אישי למעבר זה.
נא צור עימי קשר פרטיי באתר ואשמח לתאם איתך ייעוץ משפטי ראוי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
היי
תודה על המענה המהיר. אך לא הבנתי את דברייך בפסקה השנייה. איזו בעייתיות יש ולגבי מי התייחסת ? המעסיק הראשון או השני ? כמו כן לא התייחסת לעובדה שאנו ממשיכים באותו מקום עבודה תחת אותו שם חברה, רק עם בעלים חדשים.
שחר צור עימי קשר דרך פרטיי באתר ו/או השאר פרטיך כאן ומשרדי יחזור אליך בהקדם.
תודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
0544361261
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר