אני סטודנטית שכירה בחברת היי טק מזה שנה וחצי.
אורך משמרת אצלנו היא 8 שעות. משמרת בוקר 8:00-16:00 או משמרת ערב 16:00-00:00 ויש סידור עבודה שנקבע מראש. בחודשים האחרונים גויסו עובדים בקצב גבוה ונוצר היצע עובדים גדול מהנדרש. בשל המצב שנוצר, במשמרת בוקר אנחנו מסיימים את העבודה לפני הזמן והמנהלת שולחת אותנו הביתה לפני סיום המשמרת. אם העבודה נגמרת לפני השעה 16:00 היא אומרת לנו לעשות הגרלה בין כל הנמצאים במשמרת ולבחור שניים שיישארו עד 16:00. השאר נאלצים ללכת הבייתה. האם מותר לעשות דבר כזה? מותר לשלוח אותי הביתה מוקדם יותר אם נקבעה לי משמרת עד שעה 16:00?
דבר נוסף שקורה, בשל ריבוי העובדים במחלקה, הוא תופעת ה-standby. בכל משמרת יש מספר אנשים שרשומים כ-standby וצריכים לבוא במידה והמנהלת תקרא להם (באותו יום בבוקר היא מודיעה להם אם לבוא). 2 שאלות בנושא הזה:
1. האם מותר לשים עובד ב-standby, לא לקרוא לו וגם לא לשלם לו?
2. האם זה בסדר שהובטחו לי 4 משמרות בשבוע ובאופן קבוע אני מקבלת 3 משמרות + משמרת שבה אני ב-standby שאליה לא תמיד קוראים לי?
ראשית, לא פרטת האם יש בינך ובין מעסיקתך חוזה עבודה?
לכאורה נגרמת לך הרעת תנאים, מה גם שעל שעות standby את אמורה לקבל תשלום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר