אני עובדת בחנות ספרים בדיוק שנה, ובגלל קיצוצים נסגר אחד הסניפים וכבר אין הרבה משמרות ואין שבתות.. מצאתי לי עבודה נוחה יותר עם הכנסה יותר טובה.. מה עליי לעשות ?
* תוך כמה זמן עליי להודיע את התפטרותי ?
* מה מגיע לי ? (מבחינת ימי חופש בתשלום שעדיין לא ניצלתי)
תודה מראש
אם תנאי עבודתך הורעו ומשכרותך נפגעה, דומה כי עזיבתך הנה תוצאה ישירה מכך.
במקרה כזה עלייך לפנות בכתב למעסיק בבקשה לא לפגוע בתנאייך כפי שהיו.
הודעה מוקדמת 30 ימים.
במשכורתך האחרונה תבקשי כי ישלימו לך את כל זכויותייך כגון דמי חופשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
משכורתי אכן נפגעה אבל כמו כן משכורתם של שאר העובדים, חוץ מזה חשוב לציין כי יש עובדת שעוזבת בסוף החודש כי היא תתחיל ללמוד בחו"ל, ולכן לקראת חודש אוקטובר יהיו יותר משמרות אבל אני רוצה לעזוב בכך אופן בעיקר בגלל שהסניף שהיה פתוח בימי שבת נסגר וזה יפגע לי מאוד במשכורת.. כעיקרון אני לא רוצה להיכנס איתו לתביעות או לצאת בהרגשה רעה, אני פשוט רוצה לדעת מה הם הזכויות שלי בהתפטרות בתום שנת עבודה ומהם ההתחייובות שלי ? ולמה צריך הודעה מקדימה 30 ימים ולא שבועיים מראש ?
אני מזכירה לך, התחלתי לעבוד בדיוק לפני שנה, ז"א ב ספטמבר 2008
3. הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד במשכורת
עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן:
(1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;
(2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה;
(3) לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אני לא עובדת במשכורת גלובלית, אני עובדת בשכר לפי שעה ולכן יש הבדל אם אינני טועה.. האם הסעיף חל גם עליי ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר