אני עובד בחברת היי-טק מזה 8 שנים וצברתי מספר גדול של ימי חופש (70+), כל זאת באישור המעביד - ימי החופש הם רשמיים והכל מופיע בתלוש המשכורת.
היחסים שלי עם החברה מאוד טובים, אבל אני חושב על לעזוב על מנת שאוכל להשקיע זמן בלעשות תואר שני.
ללא ספק ימי החופש שצברתי מהווים משאב משמעותי שיעזרו לי לכלכל את עצמי בתקופה שבה לא אעבוד.
לצערי אני חושש שהחברה לא תסכים לפדות את ימי החופש בעת העזיבה שלי - המצב האידיאלי בשבילי היה דווקא לא לפדות את הימים, אלא פשוט לצאת לחופשה בת כמה חודשים, ולאחר מכן שכל ימי החופש אזלו - לעזוב.
כך המעסיק שלי לא צריך לפדות את כל הימים מיד.
אולם אני חושש שעצם הצבירה שלי יש בה משהו לא חוקי - מעולם לא נאמר לי דבר בקשר לזה מהחברה, אבל התחלתי לקרוא קצת באינטרנט, ולמרות שלא לגמרי הבנתי בדיוק איך מחשבים כמה מותר לצבור, נראה לי שעברתי את הגבול.
ושנית, בעקבות העובדה הזו שאולי זה לא חוקי, לא תהיה לחברה שום בעיה ופתאום לבטל לי את ימי החופש ברגע שאודיע על הכוונה שלי לעזוב.
אשמח לדעת קצת יותר על זכויותי ומה בדיוק אני יכול ולא יכול לדרוש.
תודה מראש על זמנכם!
לאור ריבוי השאלות והתשובות המורכבות, אבקש כי תיצור עימי קשר דרך פרטיי באתר זה.
ו/או השאר פרטייך בפורום ואחזור אליך בהקדם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר