שלום רב. אני סטודנט המועסק על בסיס חוזה עבודה אישי בכפוף להסכם עבודה קיבוצי הנהוג במשק. בארגון בו אני מועסק הוותק שלי קרוב ל-5 שנים, ובהכרח מעל 4. בסיס עבודתי הוא במשמרות. אני מועסק בתחום האבטחה והביטחון.
במקום עבודתי קיימת הבטחה (למיטב זכרוני שבע"פ) שלא לחייב עובד להגיע לעבודתו במידה ודבר זה פוגע בלימודיו.
שאלתי: האם מנהל או בעל תפקיד אחראי'ממונה ישיר, יכול לכפות עליי להגיע למשמרת שמראש לא הוגדרה כמשמרת שעליי לעשותה? לציין כי זה לצורך השלמת "חוסר" באדם לאותה משמרת, וכן כי הבחירה בי להגיע לאותה משמרת הינה תוצאה של "הגרלה" בה עלה שמי להגעה למשמרת. בנוסף, האם יכולים להטיל על העובד סנקציות כלשהן בשל אי-הגעתו מתוך חובת נוכחות בלימודיו? כמו כן, בהגעתי למשמרת הנני מחמיץ נוכחות שהינה חובה בלימודיי, שאינם בקרבת המוסד המעסיק. תודה מראש.
אינך חייב להגיע למשמרת שאינה שלך, אם אם נערכה הגרלה.
בנושא חפיפה בין הלימודים לבין העבודה - עליך להגיע להסכמות בנושא עם המעסיק..
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אני עובד באבטחה מכ"א. שיבצו אותי לא למשמרת אלה ל"יום עיון" ה"עוזר" בביצוע עבודתינו. שיבוץ היה על יום לימודים ובפנייה לכ"א אמרו לי שזה לא כ"א מחליט אלה מנהל חברה בא אני עובד - בפנייה עליו נאמר שלא כל-כך מעניין אותו שיש לי לימודים ומבחינתו אם אני לא מגיע אני לא עובד שם
בחוזה העבודה שנחתם בינינו לפני כ-5 שנים קיים סעיף בו מצויין כי "מקום העבודה (מעדיף עדיין שלא לציין את השם האמיתי-פ.א) מתחייב שלא לחייב עובד להגיע לעבודתו באם עליו להיות נוכח בלימודיו בשיעורים בהם נוכחותו מחייבת". שאלתי, האם תוצאות ההגרלה, לענייננו, מהוות הפרה של החוזה (מצד המעסיק)?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר