התפטרתי מהעבודה בין פיטורים בשל העתקת מקום מגוריי לצפון לישוב חקלאי. גם המעביד אישר זאת. מגיע לי פיצויי פיטורין ברם, הוא טוען שהוא זכאי לנכות מפיצויי הפיטורין חוב שלי כלפי בגין קורס הכשרה. יש בסכם עליו חתמתי. באם אכן יש לי חוב כלפעו עד כמה המעביד יכול לנכות ?
על פי חוק הגנת השכר מעסיק יכול לנכות חוב עליו הנך מסכים מכל תשלום אחרון אותו הנך מקבל.
השאלה - גם אם חתמת.. על איזו הכשרה מדובר ומהו הסכום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה על המענה.
מדובר בקורס הכשרה לנהגי אוטובוס שהמסמך עליו חתמתי אומר כי אם יפטרו אותי או שאני אתפטר החברה לפני תום 24 ח' מיום תחילת עבודתי בחברה אני צריך להחזיר עלות קורס הכשרה יחסית למה שנשאר לי. המעביד טוען שעלות הקורס כ- 10,000 ש"ח ונשאר חוב של כ- 5000 ש"ח.
כמו כן כבר ניתנה לי משכרות אחרונה ועשו עימי גמר חשבון וקיבלתי הכל לפני 6 ח' כי המעביד אמר שאני זכאי לפיצויים רק אחרי 6 ח' שאוכיח כי אני אכן מתגורר בישוב חקלאי וכו'. הבאתי מסמכים למעביד והוא אמר בסדר.
מה שקרה שהמעביד משך אליו את כספי הפיצויים כי סיימתי לעבוד (את החלק שהפריש בביטוח המנהלים)ועכשיו הוא צריך לשלם לי וטוען לניכוי סך של כ- 5,000 ש"ח. האם הוא יכול לנכות מהפיצויים או שהיה צריך לנכות את החוב מהשכר האחרון שניתן לי. אני רוצה לסיים את מערכת היחסים עימו בצורה יפה כמו שהיה גם במשך העבודה
מהשכר האחרון, יכול לכלול גם מתשלום פיצויי הפיטורין.
ממליצה לך לראות דרישת חוב בנושא וכן את עלות ההכשרה.
בנושא התקופת ההמתנה - 6 חודשים - אכן המעסיק צודק, רק לאחר ש - 6 חודשים תהא זכאי לתשלום פיצויי הפיטורין ובהצגת ת.ז.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר