התחלתי לעבוד בחברה בה אני עובדת לפני 7 שנים. בחוזה העבודה שלי יש סעיף שהמשרה שלי היא משרת אמון, למרות שבפועל מיום עבודתי הראשון החתמתי כרטיס, אך מעולם לא קיבלתי שעות נוספות, למרות שעשיתי הרבה מאוד.
החל מתלוש השכר של החודש האחרון שכר הבסיס שלי פוצל לשכר בסיס ולשעות נוספות, ללא ציון כמות השעות הנוספות עליהן זה מתייחס. עם זאת, רשום כי השכר לסוציאליות הינו השכר הכולל (עם החלק של השעות הנוספות). הדבר נעשה ללא ידיעתי, ללא חתימה שלי על מסמך כלשהו, פשוט הופיע בתלוש המשכורת. כששאלתי איך כותבים שאני מקבלת שעות נוספות בשעה שאני לא מקבלת, אמרו לי שכל ההעלאה בשכר שקיבלתי לקחה בחשבון גם את השעות הנוספות שאני עושה, ולכן זה חלק מהשכר. רציתי לשאול כמה שאלות:
1. האם חוקי לפצל את שכר הבסיס שלי ולכתוב שאני מקבלת שעות נוספות בשעה שאיני מקבלת בפועל?
2. האם צריך להחתים אותי על הסכמה?
3. האם יתכן שסידור זה יהיה ללא הגבלה וללא התייחסות לכמות השעות הנוספות שאני עושה בפועל?
לשאלותיך:
1. ניתן וצריך לפצל את שעות העבודה משעות רגילות אך צריך לציין מהו התשלום עבור השעות הנוספות (ולבדוק אצל המעסיק או בהסכם העבודה כמה שעות זה כולל).
2. תיקון 24 לחוק מורה על המעסיק לנהוג כך ולכן אין צורך בהסכמת העובד אלא אם כן הייתה פה הרעה בשכר ו/או בתנאי העבודה.
3. לא!!! העניין חייב להיות מוגבל בשעות!!
מציעה לך לפנות למעסיק בכתב ואם זה לא עוזר אז לפנות לייעוץ משפטי.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
בתלוש חודש מרץ היה כתוב לי שכר יסוד 14,800, ואילו בחודש אפריל שכר היסוד ירד ל-13,550, ונוסף סעיף שעות נוספות 1,250, ביחד זה 14,800. אז זה כן נקרא הרעה בשכר או שזה חוקי?
1. ךא נעשתה כל הרעה בשכר ולכן זו לא הרעת תנאים.
2. מהו התפקיד שלך? יכול להיות שאינך עונה להגדרת התפקיד של "משרת אמון" כפי שמעסיקים אוהבים להשתמש במושג.
3. האם בתלוש השכר מופיע סה"כ השעות הנוספות לפיהן מחושבת המשכורת הנוספת??
לפיהן מחושבת המשכורת הנוספת לא מופיע בתלוש השכר. כי זה לא מחושב. זה שרירותי לפי ממוצע שעות נוספות שעשיתי בתקופה מסויימת. ושוב, זה לא משכורת נוספת. לקחו את המשכורת הקיימת ופיצלו אותה.
לסיום, צריך (איפשהו) להיות מצויין בגין כמה שעות נוספות התשלום הנ"ל. באם זה לא נעשה זה לא תקין.
כמו שציינתי מקודם תנסי לפנות באופן אישי בכתב למעסיק על הטענות שלך ובאם המצב לא יפתר, אני ממליצה לפנות להמשך ייעוץ משפטי שכן זוהי הרעת תנאים מוחשית!!!
אשמח לעמוד לרשותך.
אני בבעיה זהה. לטענת הארגון-זה חוקי, אודה על התייחסות בעניין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר