שלום רב, עבדתי חודשיים במשרד קטן, המנהל ביקש שלא לחתום על חוזה עד שיעברו שלושה חודשי נסיון, לאחר כחודש התברר שיתכן שהעסק יסגר ממש בימים הקרובים. יצאתי לחופשה בת יומיים ומיד לאחר מכן הודעתי על התפטרותי. מכוון שהיחס אלי היה בלתי נסבל ביקשתי שלא לתת התרעה מראש אך הגעתי על חשבוני יומיים לאחר מכן על מנת להעביר חפיפה על כל הקבצים שבניתי. כשהגעתי למשרד המנהל ציין בפני שזה לא חוקי שלא הודעתי לפחות יומיים מראש, אמרתי לו שלא ידעתי ועכשיו מתברר לי שהם לא מתכוונים לשלם לי יומיים חופש שצברתי בגלל שלא נתתי יומיים עבודה.
האם זה חוקי? למחוק לי יומיים חופש? וגם האם הגיוני שלא הפרישו לי לפנסיה בתקופה זו?
תודה מראש
ראשית, את מחוייבת על פי הדין ליתן בידי המעסיק שלך הודעה מוקדמת וכן המעסיק יכול לקזז מיתרת ימי החופשה שלך את ימי ההודעה המוקדמת.
שנית, תשלום פנסיה חובה יעשה רק לאחר תקופה של 6 חודשי עבודה, במקרה והיתה לך קרן פנסיה קודמת, תקופת ההמתנה היא 3 חודשים, התשלומים הם רטרואקטיבית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אבל כשהודעתי לו, הוא לא ציין שאני אמורה לתת יומיים ואח"כ הגעתי על חשבוני לעבור על כל הדברים שהשארתי. רק בבירור על התלוש גיליתי על הביטול
מחובתך לדעת כי את אמורה ליתן בידי המעסיק שלך הודעה מוקדמת.
מציעה לך לפנות אליו בכתב ולהודיע, כי היומיים שבהם הגעת הם אותם ימי הודעה מוקדמת, שכן טרם יציאתך לחופשה הודעת על התפטרותך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
עבדתי 14 יום החודש הזה ושילמו 2/3 מחופשי חודשי במקום ערך נסיעות בודדות.
אני יודעת שהעובד לא אמור נפסד מהוצ' הנסיעה ושמשלמים או חופשי חודשי מלא או דמי נסיעה. האם זה הגיוני
ושוב, ממש תודה ומצטערת על עומס השאלות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר