שלום רב.
אני עובד כחצי שנה בבר באזור תל אביב. אני עובד בתחום קרוב ל-5 שנים. ישנה תופעה בברים לא רק בבר הקיים שבו אני עובד שנתקלתי בה רבות וזה נהפך לדבר שיטתי שכתוצאה מכך כמעט בכל בר שייצא לי לעבוד שמתי לב לעובדה שהברמנים עובדים מתוך חוסר ברירה כיוון שאנשים לחוצים על כסף חלקם סטודנטים חלקם שוכרים דירות בתל אביב ומחפשים איך לסיים את החודש במקרה הטוב ולהתקדם במקרה הפחות רלוונטי. התופעה שעלייה אני מדבר היא ניצול של הברמנים מצד בעלי הבר ואני אפרט למה אני מתכוון: בכל בר שעבדתי כולל הנוכחי יש צוות גדול של כבערך 15 ברמנים. הברמנים עובדים אך ורק על טיפים לא מקבלים שום תוספת כלשהי למשכורת או משכורת בכלל. אפילו בבר שאני עובד מורידים לנו 20 שח לשעה בכל יום שאנחנו עובדים לפי כמות השעות שכל ברמן עובד בכדי שמזה יבנו תלוש משכורת ומהכסף הזה משולם ביטוח לאומי וכו'. בנוסף הדבר העיקרי שבגללו אני פונה הוא שמורידים לנו 10 אחוז מכלל הטיפים של הברמנים שהולך לבעלי הבית בטענה שהם משלמים עם זה לרנרים שאלה בעצם עובדים זרים שמכספנו הם משלמים להם משכורת בכל ערב. בנוסף ל10 אחוז הם לוקחים שעות מלאות בכל יום שזה יוצא בערך בין 700 ל 900 ש"ח גם כן מהטיפים של הברמנים שזהו כסף ששייך לברמנים והם לא אמורים לגעת בו . הסכום שהם לוקחים משתנה בהתאם לכסף שאנחנו עושים בנוסף ל10 אחוז שהם לוקחים קבוע בכל יום עבודה. אנחנו עובדים בימים שני חמישי שישי שבת ולפעמים ימים נוספים( ימי חגים או אירועים סגורים). בנוסף ברצוני לציין שקודמתי לאחרונה לתפקיד מנהל בר ואני מנהל את הבר עם מנהל נוסף שהוא כבר בתפקיד כחצי שנה . אני החלפתי את המנהל הקודם. הם קיבלו משכורת של בערך 100 שקל ליום ללא קשר לטיפים כל אחד בערך כחודש פלוס מינוס ואח"כ הורידו להם את השכר בכלל בטענה של הבעלים שהם חוזרים על הטענה הזו גם היום שהם השקיעו הרבה מאוד כסף על הבר אז הם לא מוכנים לשלם משכורת ובנוסף חשוב לי לציין שלי ולמנהל הבר השני יש הרבה אחריות אנחנו גם מבזבזים דלק וגם שיחות טלפון ולא מקבלים שום שכר מאותה טענה שציינתי ואף שאני משתכר יפה מהטיפים אין בעיניי קשר למשכורת כיוון שבכל מקום עבודה למנהל משלמים ויותר מזה בחיים לא נתקלתי במצב שלוקחים לנו בנוסף כסף מהטיפים של הברמנים לעצמם ובכדי לשלם לרנרים. הם מנצלים את זה שברמנים לחוצים על כסף , שהם יודעים שברמנים משכירים דירות בתל אביב והם מודעים לכך שאין להם בעיה לשלוח ברמנים הביתה כי יש הרבה שרוצים לעבוד. אני מבקש לדעת את החוק מהם זכויותי זה מאוד יעזור לי להמשך תהליך כי אני מתוסכל.
אני אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי כדי שאוכל לדעת איך לפעול.
תודה.
אמיר, פרשת בפורום עניין ידוע באופן ארוך ומפורט.
על מנת שאוכל לסייע לך, נא פנה אליי דרך פרטיי באתר ו/או השאר פרטייך בפורום.
התשובה ארוכה ומורכבת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר