עבדתי במלון כמנהל צוות למשך 6 שנים עד שקיבלתי הצעה טובה יותר במקום אחר החלטתי לעזוב. אכן עשיתי זאת ע"פ חוק ובהבנה מצד המעסיק תוך מתן חפיפה והודעה מוקדמת כפי שהתבקשתי. לאחר כשנתיים ובעודי עובד במקום החדש קיבלתי טלפון ממנכ"ל המלון הקודם מסביר לי שהמקום עבר משבר והיום הוא צריך עזרתי ע"מ לטפח את המקום ולהחזירו לחיים. מתוך אחריות ואיכפתיות לבית שגדלתי בו וניקשרתי אליו (המלון הקודם) נעניתי לבקשה וכמובן עברתי לשם והפעם כעובד חדש. אחרי חודשיים מחליטים לפטר את המנכ"ל ובמקומו מגיע איש אחר. פחות מחודש שהמנכ"ל בתפקיד הוא מתחיל לגייס למלון מנהלי מחלקות (שיף+מנהלת משק+משווק+) ומתברר שכולם חברים ועבדו יחד עם המנכ"ל במקום הקודם, והיום מגיע התור שלי.
ובכן אחרי שכבר הביא מנהל צוות (במקומי) הוא מודיע לי בע"פ שאני מפוטר.
יזמתי שיחה איתו ע"מ לשאול מה הסיבה?
1. שאלתי: ישנתי במשמרת? לא עשיתי את העבודה? גנבתי?
עונה לי: חס וחלילה . אין עליך ..אתה מקסים. אך זה החלטה
2. אני שוב מתעקש :אני צריך סיבה לפיטורים שלי? ישאלו אותי למה פיטרו אותך מה אני אגיד?
עונה לי: תגיד הגיע מנכ"ל חדש והוא מביא את החברים שלו .. פשוט מאוד.
סליחה שהארכתי אך כל כך ניפגעתי מהתיחסות זו ומחוסר הכבוד במיוחד כאשר נתתי מעצמי ככל האפשר למקום והעדפתי אותו מעל כולם.. בסוף קיבלתי יחס משפיל ופרנסתי הופסקה ללא כל סיבה או הגיון.. הסיבה היחידה.. שהמנכ"ל מביא את האנשים שלו.
יש לציין שלא ניתנה לי שום זכות שימוע או התראה ולא חשבתי יום שזו התמורה שאקבל עבור כל מה שעשיתי.
אמת..הנזק הנפשי שנגרם לי הוא עצום וכבר לא ענין של כסף.
מבקש עזרתך!
תודה מראש
מדבריך עולה כי הפרו עימך חוזה עבודה, והכל מסיבות לא ענייניות כלל וכלל.
ממליצה לך לפנות ליעוץ על מנת לתבוע את מקום העבודה על פיטורים שלא כדין וללא סיבה וזאת לאחר שהתבקשת לעזוב מקום עבודה בו עבדת שנתים ימים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה על התגובה המהירה. יש לציין שחזרתי לעבודה רק מזה 3 חודשים ממש לפני פסח.. והמנכ"ל הבטיח לי לעשות ישיבה לתיאום ציפיות שכר וכו.. אחרי פסח כאשר לחץ העבודה יירגע והמצב במערכת יתיצב אחרי המשבר שהתרחש (מדובר בעובד בכיר שהוא הביא וגנב סכום מכובד מהמלון). התחשבתי במצב וסיכמנו שנשב במאי. אך לצערי עד אז פיטרו אותו בעקבות אותו מקרה גניבה.
ולשאלה אם קיבלתי הודעה מראש!
בכלל לא. נודע לי פתאום ובעקיפין ללא כל התראה . וקיבלתי מכתב פיטורים . לא כתבו סיבה.
האם בכל זאת יש לי זכות לתבוע אותם? תודה
ראשית אתה זכאי לזכות שימוע.
לא ציינת האם ניתנה לך הודעה מוקדמת בגין פטוריך , כאמור אתה זכאי חהודעה מוקדמת, על פי חוק.
אמליץ לפנות ליעוץ משפטי מקיף למיצוי זכויותיך על פי כל דין.
בברכה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר