בתאריך 25.4 נערך לי שימוע, יום למחרת קיבלתי הודעה על כך שהוחלט לסיים את העסקתי.
במסגרת הליך הפיטורין הוצע לי לערער אצל בעל תפקיד בכיר יותר. הערעור נערך בתאריך 6.5, ובסופו ההחלטה לא השתנתה.
הייתי מושעה מעבודה עד השימוע,ולא הוחזרתי לעבודה מאז. כלומר יותר מחודש שלם אני יושב בבית - אך לא קיבלתי מכתב פיטורים.
לפניותי נעניתי כי ישולם לי שכר על חודש זה שבו אני יושב בבית פלוס תשלום על התראה מוקדמת.
שאלותי הן:
1. על כל אותה תקופה בה אני למעשה מושעה מעבודה - האם יש לשלם לי על כל יום או רק על ימי עבודה (כלומר לא כולל ימי שישי ושבתות)?
2. כמה ימי התראה מוקדמת צריכים לשלם לי - 30 ימים קלנדריים או רק ימי עסקים באותו חודש?
3. האם יכול המעסיק להוציא לי מכתב פיטורין ביוני ולרשום בו תאריך שבועיים קודם? (24.5)
תודה רבה
יחזקאל יחזקאל
במידה והנך עובד במקום מאורגן, על פי רוב תשלום בגין השעיה ואדגיש במקום שיש בו הסכם קיבוצי הינו 50% מהשכר הרגיל.
במידה ואין במקום הסכם קיבוצי המעסיק לא היה רשאי להשעותך והינו מחוייב לשלם לך את השכר הרגיל אותו הייתה מקבל במידה והיית מועסק.
בנוגע להודעה מוקדמת שכר של חודש ימים ובמידה והנך מקבל שכר שעתי - ממוצע של 12 חודשים אחרונים.
ולשאלתך השלישית - המעסיק לא יכול לכתוב לך מכתב פיטורים רטרואקטיבי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר