שלום
כחודש וחצי לפני מועד החופשה שלחתי בקשה לחופש. כשבועיים לפני המועד הודיעו לי שהחופשה אינה מאושרת. אמרתי להם שאני מתכוון לקחת את החופשה הזאת וביקשו ממני להתפטר. אמרתי להם שאני לא מוכן להתפטר ואם הם אינם רוצים אותי בחברה שיפטרו אותי.
הם טוענים שמכיוון שאני יוצא לחופשה ללא אישור מבחינתם זה כאילו התפטרתי ואני צריך להגיש מכתב התפטרות ולשלם קנס על עלות הקורס וההסמכה. מה עליי לעשות?
האם הם יכולים לחייב אותי לשלם את הקנס המדובר?
קיבלתי אישור שמגביל את מספר שעות העבודה ביום.
המעביד לא קיבל פירוט מימני איזה בעייה רפואית יש לי אבל הוא יודע שאני בבדיקות.מבין השורות הבנתי שהוא רוצה להעמיס עליי עבודה.האם אני יכולה להגיד לו שעומס יתר יכול לגרום לי לנזק עקב בעיית הבריאות שצצה לי?או שאם זה לא מצויין באישור אז לא מחייב אותו?
אשמח לקבל תשובה לשאלתי
ממליצה לך לפנות בשנית לרופא התעסוקתי שיציין זאת בחוות דעתו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
יציאה לחופשה ללא אישור המעסיק, הינה הפרת משמעת ולעיתים ביה"ד רואה זאץ כהפרת משמעת חמורה.
יחד עם זאת, אינך מתפטר אלא אם לא יקבלו אותך חזרה לעבודה אתה תהיה בגדר מפוטר ותהא זכאי לפיצויי פיטורין אך לא במלואם.
השאלה - מדוע החופשה לא מאושרת?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
הם טוענים שהרבה סטודנטים בתקופת מבחנים כרגע והם לא יכולים לתת לי חופש. צריך לציין שהם אמרו לי שהבקשה אינה מאושרת חודש אחרי שהגשתי להם את הבקשה ומכיוון שהם יודעים את לוח המבחנים של אותם סטודנטים כמה חודשים טובים לפניי, זה מעלה שאלות...
ושוב, כפי שטענתי המעסיק הוא זה שמאשר חופשות, לכן, אם אין לך חוזה כתוב כי בימי מבחנים מוסכם על הצדדים כי תהיה פטור מלהגיע לעבודה, לצערי תהא מחויב להגיע לעבודה, כי אם לא מעסיקך יוכל לפטרך, אך בתשלום פיצויי הפיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר