שלום שמי מור, אני עובדת כשכירה מזה כשלוש שנים בחברה בבעלות פרטית, כיום אני עובדת 75% משרה בשכר שעתי המחושב ע"פ 25 ש"ח לשעה. כיום אני בתהליכי מעבר תפקיד, באותה חברה, לתפקיד במשרה מלאה.
ידוע לי ששם (בתפקידי החדש) השכר הינו שכר גלובלי אשר נע בין 5000 ל- 5500 אלף עבור 186 שעות חודשיות.
משיחה עם מועמדת נוספת (חדשה בחברה) לאותו תפקיד הבנתי שהשכר שסוכם איתה הוא 5250.
היום נאמר לי שעברתי את הראיונות בהצלחה וכי אני יעבור תפקיד בתחילת החודש הקרוב.
הבעיה היא שדיברנו על שכר נאמר לי כי אני אמשיך עם רף השכר שלי כפול השעות שאני אמורה לתת שם, מה שאומר 25*186=4650 שח.
נראה לי לא הגיוני ולא פייר שאני אעבוד את אותם שעות, אותה עבודה בדיוק ללא כל שוני ושכרי יהיה נמוך מאלה שכבר עובדות, ועוד יותר מזה מבחורה חדשב בחברה.
אני רוצה לדעת האם יש עם הסיטואציה הזו בעיה מבחינת החוק אולי בשל אפליה או ניצול? אשמח לציטוטי החוק בתשובתכם.
אני מודעת לכך שהשכר השעתי שאני מקבלת גבוהה משכר המינימום ע"פ החוק אך למרות זאת השכר שלי אמור להיות גלובלי ולא שעתי עקב שינוי התפקיד.
אציין כי שוחחתי עם הממונה בעקבות בעיה זו, וזה אמר לי שישנם מצבים ששינוי תפקיד אינו מחייב את שינוי חישוב השכר.
עדיין, העניין נרה לי חסר הגיון, לא ולא פייר.
אשמח לדעת מה אומר החוק/הפסיקה במקרים אלה.
תודה רבה רבה!
מור.
את השכר קובע מעסיק, הנך יכולה להסכים והנך יכולה לסרב או להכנס למו"מ בנושא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר