שלום רב, אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה ותשישות כרונית לפני מספר שנים. במקביל סיימתי את לימודי המשפטים לפני כ-5 שנים וכתוצאה מן התסמונת אינני יכולה לעבוד יותר ממספר שעות, דהיינו איני מסוגלת לעבוד במשרה מלאה. ההתמחות לעריכת דין כידוע היא משרה מלאה ( מינימום 36 שעות), כאשר רוב עורכי הדין רוצים שהמתמחה יעבוד במשרה מלאה ואף שעות נוספות. בשל התסמות, עד עכשיו לא השלמתי את ההתמחות שלי ואין לי כמובן תעודה לעריכת דין. לצערי, הרגשתי היא כאילו כל ההשקעה שלי בלימודים והזמן שהקדשתי לכך, נעשה לחינם. מה עליי לעשות, האם לוותר על המקצוע? בנוסף, האם יש אפשרות שאעבוד במשרה חלקית ואקבל השלמת הכנסה מביטוח לאומי, בשל העובדה שאיני יכולה לעבוד במשרה מלאה?
אציין כי שלחתי בקשה ללשכת עוה"ד לאשר הפחתה בכמות שעות ההתמחות ליום ובמקביל הארכת תקופת ההתמחות מעבר לשנה אחת. כמובן שקיבלתי תשובה שלילית. אולם הציעו לי פתרון חלקי והוא להתמחות במשרד בו המאמן שלי יסכים כי אעבוד כמה שאוכל ואת שאר השעות לעבוד מהבית, תוך פיקוח תמידי מהלשכה. אולם אף עו"ד לא מסכים להסדר כזה. וכך נותרתי עם תעודת LLB מאוניברסיטת בר אילן ללא אפשרות להשלים לעריכת דין....
לא הבנתי מה השאלה אם כן?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר