שאלה 1. התקבלתי לחברה מסויימת, המכשירה אותי ע"י קורס ללא תשלום. בזמן הקורס אני כביכול לא נקראת כעובדת של החברה, ולאחר מיכן אני חותמת איתם על חוזה. האם זה חוקי לא לקבל שכר מינימום בזמן הקורס?
שאלה 2. בחוזה כתוב שאני נמצאת 5 ימים בשבוע ושעות הנוכחות הן 45 שעות כאשר חישוב השכר הוא עפ"י 40 שעות הווה אומר 88% ממשרה מלאה, וה-5 שעות הנוספות הן של הפסקה. האם ההפסקה היא על חשבון העובד לפי החוק?
1. ממש לא חוקי!! זמן הכשרה הינו זמן עבודה בפועל ואת נחשבת עובדת של החברה לכל דבר ועניין (כולל וותק לעניין זכויות סוציאליות) ולכן החברה מחוייבת בשכר.
2. באשר לשעות הרכיב צריך להיות כך: 9 שעות עבודה למפעל שלא עובד בימי שישי. מתוכן 0.5 שעה הינו ע"ח העובד אם מאפשרים לו לצאת להפסקה.
בשום פנים ואופן! מרכיבי השכר כפי שהודיעו לך אינם תקינים שכן לכאורה לחישוב הזכויות הסוציאליות שלך היקף המשרה הנחשב הוא 88%, כלומר פנסיה פיצויים וכו' יחושבו על בסיס כך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר