שלום,
אני עובד כמתכנת בחברת הייטק ולפני כשבועיים הודעתי בעבודה שאני מתפטר (הגשתי מכתב פיטורים).
לפני שהודעתי על הפיטורים קיבלתי פרוייקט שהייתי צריך לעבוד עליו והתגלו בו כמה שגיאות (כמו בכל פרוייקט לפני בדיקה). זאת אומרת שאת הבקשת התפטרות קיבלו אחרי שידעו את מצב הפרוייקט.
עכשיו מהעבודה דרשו ממני לסיים את הפרוייקט בשעות הפנויות שלי (זאת אומרת בסוף שבוע), ובשעות נוספות (שעליהן אני לא מקבל כסף כי אני מקבל שכר גלובלי).
בחוזה שחתמתי עליו יש את הסעיף:
"שעות העבודה של העובד יהיו בהתאם לנדרש ולהחלטת וצורך החברה וכפי שיסוכם מעת לעת בין מנהלי החברה לבין העובד. העובד מצהיר ומאשר בזאת, כי ידוע לו שמאחר ותפקידו הוא תפקיד אמון בחברה (אני רק מתכנת), הוא מסכים לכך שייתכן ועבודתו בחברה תדרוש ממנו לעבוד ללא מגבלת שעות בהתאם לנדרש ואף מחוץ לשעות העבודה הרגילות והוא מתחייב לעבוד שעות על פי דרישת החברה ובהתאם לצורכי העבודה."
ישנו עוד סעיף: " תפקידו של העובד הינו תפקיד מתכנת ונמנה עם התפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי ומשום כך לא יחולו עליו הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה תשי"א - 1951. העובד מצהיר כי ידוע לו שלא יחולו עליו הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה תשי"א-1951 והוא מסכים לכך."
רציתי לדעת אם אני אוכל להגיש תביעה לשעות נוספות ומה הסיכוי לזכיה?
ובנוסף, הם שלחו לי מייל שבו הם רשמו (לפני שהתחלתי לעבוד בסופ"ש הזה על הפרוייקט ולסיים אותו) שהפרוייקט הזה ופרוייקט אחר (שהם אמרו שהוא שלי אבל אני לא התחלתי אותו ובנוסף אלי עבדו עליו עוד 2 מתכנתים לפחות), חייבים להסתיים עד יום ראשון (19.6) אחרת החברה תסבול מהפסדים. רציתי לדעת מה האפשרות של תביעה מצידם ומה הסיכוי שלי להפסיד בזה.
התאריך שאני עוזב את העבודה הוא ה 27 ליוני.
תודה מראש,
בני
לאור התיקון לחוק שעות עבודה ומנוחה, חלה החובה על המעסיק לשלם לעובדיו תשלום בגין שעות נוספות.
הסעיפים בחוזה הינם שגרתיים, ולמרות הכתוב בסעיפים אלו, במידה ולא שולמה לך תמורה בגין השעות הנוספות אותם עבדת - הנך יכול להגיש תביעה כנגד המעסיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר