שלום - אנוכי עובד בתחום המחשוב של אחת מקופות החולים, הושאלתי לתקופה של שנה וחצי לחברת בת.
בכל התקופה הנ"ל המשכתי לקבל את משכורתי מקופת החולים כרגיל.
בעת השאלתי לחברת הבת נערכה ישיבה ביני לבין מנהליי ובה סוכם כי אם בתום תקופת ההשאלה כל הצדדים יחפצו אז הרי אעבור לחברת הבת וזאת מבלי לפגוע בתנאי העסקתי ואם לא אעבור (לא משנה מי אינו מעוניין בכל מן הצדדים) אחזור לקופת החולים, שוב ללא פגיעה בתנאי העסקתי.
לדאבוני, קרו 2 דברים, הראשון הוא שהסתבר לי שסיכום הישיבה המסכמת את התנאים הללו מעולם לא הועבר למחלקת משאבי אנוש למרות שביקשתי זאת 4 פעמים בשנה החולפת ומצד שני אין חברת הבת ואין אני מעוניינים להמשיך בקשר, אבל קופת החולים שלי , שממנה אני מקבל את משכורתי בפועל, אומרת לי שהיא מעוניינת להגיע איתי לפיטורין בהסכמה כי ויתור שלי על העבודה בחברת הבת הוא כמו התפטרות מכלל החברה.
כיום קיבלתי מכתב האומר שהגענו להחלטה משותפת כי בנסיבות שנוצרו אני אסיים את העסקתי עוד חודש וזאת בתמורה לשחרור כספי הפיצויים.
האם לגיטימי מצידי לבקש "תקופת הסתגלות" או כל פיצוי אחר לאחר שמקום עבודתי "זורק אותי" לאחר 12 שנות עבודה, ללא כל סיבה?אודה לתשובתכם.
אם אתה לא מעונין להגיע לפיטורים בהסכמה אז תמתין בסבלנות עד שתפוטר.
הודעת פיטורים מחייבת מתן הודעה מוקדמת.
לגיטימי לבקש תקופת התסגלות אך למעט ההודעה המוקדמת החברה לא תהא חייבת להיעתר לבקשתך.
כמו כן אמליץ לך בטרם עזיבתך לברר האם קיבלת את כל זכויותיך במשך שנות עבודתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר