שלום לכולם!
הנני מועסק בחברה בטחונית.לפני מספר חודשים ביקשתי העברה לתפקיד אחר,ולשם כך נתבקשתי לעבור תחקיר בטחוני.לאחרונה יצרו עימי קשר בנוגע לתחקיר ( מיותר לציין כי התפקיד איננו רלוונטי יותר בשל העובדה כי התחקיר נמשך זמן רב), וביקשו כי אעבור בדיקת פוליגרף.בהמשך, חתמתי על מסמך אשר בו אני נותן את הסכמתי לבדיקה.
לשאלתי מדוע יש צורך בתחקיר אם גם כך התפקיד איננו אקטואלי,נענתי כך:"יש לסיים את תחקיר על מנת לא לגרום לעוול למועמד, וכן עצם העובדה שיישאר לך תחקיר פתוח תפגום באמינותך בסיכויי התקבלותך לחברות בטחוניות נוספות בעתיד.
היא אף רמזה לי בנימה מאיימת כי אני חייב לסיים את התחקיר כי ממוני הביטחון האחראים עליי "רואים" שיש לי תחקיר פתוח!
לאחרונה קיבלתי הצעה מחברה אחרת שאליה אני מעוניין לעבור.אינני רואה שום טעם להיסחב לבדיקה הנ"ל ולבזבז זמן וכסף.
שאלתי היא כך: האם אני חייב לבצע את הבדיקה?אולי פשוט לא להגיע אליה? מה ההשלכות של סירוב שכזה?
אינך מחויב בבדיקה שכזו!!! והנך יכול לסרב לקיומה גם לאור העבודה כי התפקיד אינו אקטואלי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר