לפני שבוע נערך לי שימוע לקראת פיטורים, אתמול התקשרה הפקידה וביקשה שאהיה לי פקס לבדי .עניתי לה כי כרגע אני אצל הרופא כשאגיע ליד פקס אתקשר אליה ,הרופא אישר לי חופשת מחלה בת 4 ימים .הבוקר שלחתי את האישור בפקס בקופ"ח.
הפקידה ניסתה להשיג אותי בטלפון וגם אצל המזכירה שלי שהודיע לה כי אני לא בעבודה עקב מחלה , הפקידה שלחה לי את הההחלטה על פיטוריי במייל . האם קבלת מכתב פיטורים במייל תקף , האם מועד על ההודעה הקודמת בזמן מחלה תקף ?
לדעתי ישנה מניפולציה ודיפות על יום ההודעה כיוון שברצונם למנוע ממני פיצויים ו\או הבראה .
אני עובד 10 חודשים (מה7-9-10 )עם ההודעה המוקדמת וניצול ימי החופשה אני יעבוד 11 חודשים ואולי אכנס לשנה עבודה ....
ראשית הודעה בכתב במייל נחשבת הודעה כדין לאחר שימוע.
שנית, תקופת הודעה מוקדמת אינה נחשבת כמניין זמן עבודה לעניין צבירת זכויות!! על כן אפילו והיו מפטרים אותך בתום אותם 4 ימי מחלה הרי שאין אתה עובד במקום העבודה 11 חודשים (תקופה המזכה כבר בפיצויים לפי הפסיקה).
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר