שלום,
במשרד בו אני עובדת, אני מחתימה כרטיס בכניסה וביציאה מהעבודה. לעיתים אני שוכחת להחתים את הכרטיס. לאחרונה נמסר לנו כי אם יווצר מצב של אי החתמת כרטיס מס' פעמים בודדות בחודש הדבר יגרום להורדת שכר מן המשכורת בשווי של חצי יום חופש (מהשעות הנוספות). רציתי לברר האם עניין זה חוקי ואכן הם יכולים לעשות זאת? חשוב לציין שמן הסתם במקרה בו אני שוכחת להחתים אני נמצאת במקום העבודה ועובדת כרגיל.
תודה
אכן זה חוקי, הקפידי לא לשכוח או במידה ושכחת להחתים את הממונה של למחרת היום על נכוחותך בעבודה.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
במידה ואני שוכחת אני תמיד מעדכנת למחרת היום על כך ששכחתי ואת שעת הגעתי או יציאתי ועדיין מורידים חצי יום חופש, האם זה עדיין חוקי מבחינתם למרות עדכוני?
ההורדה במשכורת מתבצעת מהסכום של השעות הנוספות ולא מהשעות הרגילות (סכום גדול יותר).
כלומר, אם חצי יום חופש שווה 5 שעות אז שווי השעה הוא לפי השעה הנוספת ולא השעה הרגילה, דבר המוביל להורדה גדולה במשכורת
האם יש חוק האומר מאילו שעות אמורים לנקות?
ותודה על העזרה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר