רציתי לדעת בבקשה מה אומר החוק לגבי שעות חסר במהלך החודש.
במידה והשכר גלובאלי, ולא עמדתי במכסת השעות החודשיות, האם מותר למעסיק לחשב את המשכורת לפי שכר שעתי(כלומר לחלק את שכר הבסיס לסך השעות החודשיות ולהכפיל בשעות שבוצעו)?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שירי שלום רב
היקף משרה מלאה הינו 43 שעות שבועיות ו- 186 שעות לחודש עבודה.
באם לא השלמת את היקף השעות החודשיות הנדרש ובכפוף להסכם העבודה המעסיק רשאי להפחית משכרך ולשלם לך בהתאם להיקף המשרה שעבדת בפועל.
בברכה.
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
ברור לי שצודק להוריד מהשכר. העניין הוא שהשכר מוגדר כמשכורת גלובלית, וכך גם בוצע החישוב בחודשים קודמים. החודש פשוט חישבו את מספר השעות בפועל כפול שכר הבסיס המחולק בסך השעות של משרה מלאה.
על החג לא שילמו.
במילים אחרות, שינו את החישוב שכר לחישוב של עובד שעתי בעוד אני עובדת במשכורת. האם זה מותר?
אך בפועל שינו את שיטת החישוב
במענה לשאלותיך :
1.מותר לשנות את שיטת החישוב ובלבד שאין פגיעה בשכרך.
2.באשר לאי תשלום עבור החג :
בנגוד לעובד הגלובלי עובד שעתי זכאי לתשלום חג רק בהנחה שעבד יום לפני החג ויום לאחר החג. כאשר החג לא התקיים בתאריך בו אמור היה ממילא לא לעבוד , לדוגמא יום שבת.ולכן אם היתה פגיעה בשכרך עליך לפעול בנדון.
בנוסף, לא ציינת האם הנך בעמדה נהולית, אם אינך סביר להניח שחוזה עבודה שעתי ייטיב מכיון שאינו מחייב מינמום של שעות עבודה.
מקוה שעניתי על שאלותיך.
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
ובחוזה כתוב במפורש שההסכם גלובאלי.
אני בעמדה ניהולית.
למיטב הבנתי, על ימי היעדרות (מחלה חל"ת) אמורים להוריד את החלק היחסי כאשר מדובר על הסכם גלובלי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר