אני עובד בחברה פרטית כ-10 שנים
ויש לי שתי שאלות :
1- אני מעולם לא חתמתי על חוזה או הסכם כלשהו שמעגן את תנאי העבודה שלי מבחינת שכר ימי חופש , מחלה וכו'
כל מה שאני מקבל זה לפי הסכם בעל פה האם זה תקין וחוקי ? או שעלי לדרוש חוזה כתוב כלשהו ?
כמו כן לא קיבלתי העלאה במשכורת 3 שנים ( גם עובדים אחרים בחברה)כל פעם שאני בא לבקש בעל הבית אומר שהמצב של החברה לא מאפשר האם יש חוק לגבי זה ?
2- החישוב של ימי החופש בחברה נעשה חישוב חודשי לא שנתי כלומר החשב אומר שלפי הותק שלי מגיעה לי יומים בחודש ואם אני אקח יותר מיומים באותו החודש יורידו לי כסף שיחושב לפי היומית שלי (אני עובד 5 ימים בשבוע 9 שעות עם משכורת גלוגבלית שכוללת גם רכב צמוד ) החשב טוען שאי אפשר לתת לי ימי חופש שנתי כי אז מה יקרה אם אני אעזוב באמצע השנה ואני אקח נגיד 7 ימים אני אהיה חייב לחברה כאילו שהוא משלם לי מראש האם זה חוקי לפי הבנתי ובדיקה שלי במשרד התמ"ת החישוב צריך להיות שנתי ולאחר שנגמרת לי מכסת הימים השנתית יורידו לי כסף
אבי שלום רב
1.יש לדרוש חוזה כתוב המעגן את זכויותיך כגון : שעות נוספות, ימי מחלה, ימי חופשה שנתית .
2. לא ציינת האם כובדו זכויות אלו המהוות זכויות קוגנטיות דהיינו שאין העובד רשאי לוותר עליהן.
3.לגבי העלאה-בעיקרון 3 שנים בלי העלאה יכולה להחשב כהרעה מוחשית
בתנאי עבודה אולם עסקינן בכלל העובדים לדבריך שלא קודמו לכן יש לבדוק כל מקרה לגופו.
4. חישוב ימי חופשה הינו לפי וותק
והינו חישוב שנתי.
בהצלחה רבה.
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
לגבי הזכויות אני מקבל חופשה ( שלא מחושב נכון לפי מה שאמרת) הבראה שעות נוספות וכל התנאים לפי החוק השאלה אם זה לא אמור להיות מסודר ורשום בחוזה או הסכם קיבוצי מה שנקרא .
לגבי ההעלאה אני לא אמרתי שכל העובדים לא קיבלו , אבל אני יודע שעוד עובדים שעובדים בתפקיד שלי בחברה ( אני טכנאי של מיכון משרדי ) שעובדים בסניף שלי לא קיבלו העלאה האם זה נקרא הרעת תנאים האם אין חוק שאומר שאחרי תקופה מסויימת חייבת לבוא העלאה בשכר ? זה מה שאני מנסה להבין .
אם החישוב של החופש הוא שנתי כמו שאמרת אבל אצלנו החשב מחשב את זה כמו שכתבתי בהודעה ה-1 אז הם עוברים על החוק ? כי אני התרעתי ואמרו לי שזה לפי החוק . האם כדאי להתלונן איפשהו במשרד התמ"ת אם הם עדיין לא משנים את שיטת החישוב ?
אבי שלום רב
1. אכן תנאיך, כפי שציינתי אמורים להיות מוסדרים בחוזה אישי, או בהסכם קבוצי.
2.
באשר להרעת תנאים:
יש לבדוק את ההסכם הקבוצי של הטכנאים אם אכן מצויין מפורשות כי לאחר שנות ותק תהיה העלאה בדרגה ולא קודמת אזי מדובר בהרעת תנאי העבודה על פי סעיף 11 (1) לחוק פיצויי פטורים תשכ"ג-1963
באשר לחישוב חופשה:
כפי שציינתי החישוב הוא תלוי ותק על
פי מספר שנותיך במקום העבודה.
אין באפשרותי להמליץ לך כיצד לנהוג מאחר שהפורום מטרתו לספק מידע בלבד ואינו בגדר התייעצות עם עורך דין למיצוי זכויותיך.
בהצלחה
דרורית מלינרסקי, עו"ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר