שלום רב!
אני צריך את עצתך בבקשה.הנני גמלאי קבע[צ"ל ושירות בתי הסהר] בשנות ה60 לחיי
לאחר פרישה התחלתי לעבוד בחברת כוח אדם המספקת שירותי הסעדה בצבא[יש לציין כי מקצועי טבח ,בוותק של 37 שנות עבודה קודמים]
לפני מספר ימים קיבלתי מכתב פיטורין לאחר כשנתיים וחצי מסיבת "צמצום בכוח אדם"[או בקיצור מה שמספרים ]
יש לציין כי אני עושה את עבודתי במלוא המרץ עושה עבודה של מספר אנשים והתגובות עלי מאד טובות מאחר והנני חרוץ ועובד ע"פ הנורמות וערכי העבודה אשר נקבעו ושבעי רצון ממני.
אולם היה לפני כשנה היה לי וויכוח עם עובד שהיגע איתי ביחד לחברה. וקודם בתפקידו ויש לציין כי במהלך כל הזמן הנ"ל [מאז שהעובד הנ"ל קודם] יחסו כלפי מזלזל ולא נאות.
כשהגיש לי את מכתב הפיטורין לאחר שנתים וחצי בחברה שאל אותי אם ברצוני לומר משהו משהבנתי כי מדובר ב"צימצום כוח עבודה" טענתי שאין לי מה לעשות אולם במקביל הובאו 3 אנשים לחפיפה במקומי שהם מועסקים באותו שכר.ובנוסף הנני צריך לקחת חופש עקב ניתוח שאני צריך לעבורועלין דיווחתי מראש לפני כמה חודשים ולשם כך לקחת חופש ובמפתיע מכתב הפיטורים שלי ניתן לי יומים לפני מועד הניתוח[כלומר אחרי שנתנו לי חודש]
האם יש לי עילה לתביעה ?
מה עלי לעשות
אודה לך מראש
אני מרגיש כי נעשה לי עוול
היות ופיטוריך לא נערכו מפאת צמצומים, אכן קיימת לך עילת תביעה.
פנה לייעוץ מקצועי בנושא.
שבת שלום,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר