הסעיף המתואר בחוזה הוא כזה:
"החל מ מתאריך X וכל עוד הסכם זה בתוקף תפריש החברה לקרן השתלמות שיבחר העובד סכוםם השווה ל7.5% עפ"י 75% מהמשכורת ברוטו מדי חודש , והעובד יפריש על חשבונו סכום השווה ל 2.5% עפ"י 75% מהמשכורות ברוטו בכל מקרה עד לתקרה המותרת לניקוי בחוק"
השאלות שלי הן:
1.מהי התקרה המותרת לניקוי בחוק ?,האם הכוונה היא לתקרה שמותר להפריש ללא מס ? ( זה נראה כמו איזה שטח אפור)
2.האם לא מובן מהסעיף הזו שסכום ההפרשות אמור להיות מהמשכורת ברוטו שלי? , המשכורת ברוטו גבוהה מ 15700 שזהו המספר אם אני לא טועה שמותר להפריש ללא תשלום מס.
כיום החברה שלי מפרישה לי מהגובה המקסימלאי שמותר להפריש ללא תשלום מס ואני חושב שזה לא מה שמצויין בחוזה, אני מעוניין לברר את הנושא לעומקו ואם הצדק איית אז להתחיל בתביעה לגבי הכספים הללו (מדובר בזמן רבן...)
אכן, ההפרשות הינן מסכום הברוטו, ובגובה אותו ציינת.
בנושא תשלום מס, אנא פנה לפורום מיסים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
השאלה שרציתי לשאול היא האם סכום גובה ההפרשות שהופרשו על ידי החברה הן על פי החוזה ? , כי לפי דעתי התשובה לזה היא לא . אני רק רוצה לוודא חוקית האם אני צודק?
פורום זה נועד ליתן מענה ראשוני לפונים.
היות ואין אני רואה את חוזה העבודה, אין אני יכולה לומר האם זה עפ"י חוזה ואם לאו.
בעיקרון, קרן השתלמות הינה 7.5% מהשכר ברוטו - 5.5 מעביד ו - 2.5 עובד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר