שלום רב,
אני נמצאת בחודש החמישי להריון שלי, ואני עבדתי במקום עבודה כשנתיים.
בתחילת ההריון שלי לא הרגשתי טוב, היו לי בחילות והקאות ומיגרנות חזקות. ככה שיצא שהחסרתי הרבה מהעבודה ( כמובן שהיו לי אישורים מהרופא לכול החיסורים). לאחר שהחסרתי כול כך הרבה מהעבודה הבוס שלי לקח אותי לשיחה ואמר לי כי לא נוכל להמשיך כך ושעליי להשתדל להגיע לעבודה למרות שאינו מרגישה טוב.לאחר שראיתי שהמצב לא השתנה המשכתי להחסיר מחוסר ברירה כמובן יש לציין שהייתי מקבלת על בסיס שבועי נוזלים במוקד רפואי.
לאחר מכן הבוס שלי הביא מישהו שכביכול תתגבר אותי בעבודה ותעזור לי בתקופה הזאת. לאחר מכן התחילה כמו מלחמת התשה - הבוס לא דיבר איתי , ולא פנה אליי והבחורה שכביכול מתגברת אותי נהייתה סוג של מנהלת מעליי וכול ההתעסקות במצבי והריון שלי נעשה מולה. לאחר מכן היא החליטה להציע לי לקחת פיצויים כפולים + מכתב פיטורין ולעזוב בהסבר שלא ניתן להמשיך ככה יותר ובעצם הם באים לקראתי כי הם יכולים להשיג אישור לפטר אותי. מכיוון שכמעט ואף אחד לא דיבר איתי בעבודה והיה כבר ממש לא נעים להגיע החלטתי לקחת את ההצעה. ביצעתי חפיפה מלאה לבחורה חדשה שהגיעה להחליף אותי וחתמתי על מסמך שאינו תובעת את החברה. יש לציין שאת הצ'ק של הפיטורין - רדפתי אחריהם כמעט כחודש וחצי לקבל.
האם אני עדיין יכולה לתבוע ומה הפרוצדרה??
בתודה מראש
שיר
שירלי שלום,
על פי סעיף 9 לחוק עבודת נשים, תשי"ד 1954: לא יפטר מעביד עובדת שהיא בהריון וטרם יצאה לחופשת לידה אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה כאמור אם הפיטורים הם לדעתו בקשר להריון.
ואציין כי הוראות סעיף זה יחולו הן על עובדת קבועה והן על עובדת ארעית או זמנית.
מכין השהפורום הינו אינפורמטיבי אמליץ לך לפנות לייעוץ משפטי מקיף בנדון.
בהצלחה רבה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
שירלי שלום,
כקבוע בחוק סע' 9 לחוק עבודת נשים, אין לפטר עובדת בהריון אפילו והדבר נעשה לכאורה בהסכמה, אלא אם פנה המעסיק טרם הפיטורים וקיבל אישור מהתמ"ת. לאור העובדה, כי מעסיקך לא פעל כך הרי שפיטוריך/התפטרותך תחת לחץ היתה שלא כדין לכל הדעות.
ממליצה לך לפנות להמשך ייעוץ על ידי עורך דין, על מנת לממש את מלוא זכויתיך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה, נשים בהריון ועוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר