שלום,
הייתי 5 חודשים בשמירת הריון ע"פ החלטת רופא הנשים מכיוון שכל יציאה מהבית לוותה בדימומים רבים וריצות למיון עקב כך. לאחר 5 חודשים, השילייה עלתה ולכן נפסקו הדימומים וחזרתי לעבודה וללימודים. הגשתי את כל הטפסים הנדרשים על מנת לקבל את הגימלה לשמירת הריון אך הביטוח לאומי דחה את בקשתי בטענה שרופא המוסד לביטוח לאומי החליט שלא יצאתי לשמירת הריון לפי סעיף 58 לחוק וכי הסיבה שרופא הנשים שלי הוציא אותי לשמירה, הינה סיבה לא מספקת.
כעת עליי להגיש ערעור לבית הדין לעבודה.
אני שואלת האם הם רשאים להחליט שהרופא שהורה לי לצאת לשמירה לא נהג כראוי ועקב כך לא לשלם לי את הכספים המגיעים לי. הרי בהוראת הרופא הייתי 5 חודשים כאשר כל שבוע הייתי אצלו לביקורת והסתמכתי על דעתו! אנחנו זוג צעיר, עובדים קשה לפרנסתנו תוך כדי לימודים ומימון עצמי. אנחנו צריכים את הכסף הזה שע"פ הבנתי כן מגיע לנו כחוק.
אשמח לעזרתכם. האם אני צודקת? האם יש סיכוי שאגיש תביעת ערעור ולא אזכה? אוף, זה כל כך קשה נפשית כל הסיפור הזה.
מחכה לתשובתכם. בבקשה לשלוח לי אותה למייל.
לצערך תמר, רבים המקרים בהם המוסד לביטוח לאומי דוחה תביעות של שמירת הריון ורק אחרי דיונים בביה"ד לעבודה מתקבלת הגמלה.
ממליצה לך בחום לערער על ההחלטה, המסלול לערעורים כנגד המוסד לביטוח לאומי הוא די מהיר.
בהצלחה רבה,
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה, זכויות נשים ועוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר