שלום רב,
אני עובד במשרד כחלק מחברה גדולה בתל אביב.
בבניין יש כמה קומות כאשר בקומה שלנו יש פטיו שמוגדר גם כאזור עישון.
(בכניסה לבניין קיימים שלטים המעידים כי העישון אסור בבניין למעט באזורים המוגדרים לכך מראש).
הבעיה היא שלמשרד של הבוס שלי יש יציאה ישירה לפטיו הנ"ל, אם כי הוא כמעט אף פעם לא משתמש בה אלא רק פותח את הדלת וממשיך לעשן במשרדו... לעיתים בלי לטרוח לסגור את הדלת השנייה שבמשרדו שפונה למסדרון ולחלל המשרד בו יושבים שאר העובדים (באזור פתוח בלי חציצה).
מצב זה מביא לעיתים לסיטואציה שהעובדים נאלצים לקום ממקומם ולבקש את רשות הבוס כדי לסגור את הדלת של המשרד שלו על מנת שהעשן לא יגיע לשאר המשרד... אם כי זו לא ממש דלת הרמטית.
ישנם עוד כמה מקרים בהם אנו נאלצים לסבול מהעשן כמו למשל פגישות אישיות במשרדו , פגישות שהוא עורך עם ספקים שגם מעשנים ואז כולם ביחד מדליקים סיגריות או שהוא מדליק את הסיגריה במשרד לפני היציאה ומעשן אותה במסדרון תוך כדי השארת שובל של עשן בחלל המשרד או ישיבות צוות עצבניות בהם מרב עצבים הוא מדליק סיגריה ואז כל הצוות חושש לבקש ממנו שיכבה אותה...
יאמר לזכותו כי יש ימים טובים בהם הוא מתחשב וסוגר לבד את הדלת... או מכבה את הסיגריה איך שנכנסים למשרדו... אבל אני מרגיש שזה לא מספיק טוב ושיש פה עבירה על החוק וניצול מעמדו...
בכל פעם שנגענו בנושא בעדינות בישיבות הצוות היותר רגועות הנושא נסגר בזה שהוא ישתדל לפתוח את היציאה לפטיו ולסגור את הדלת כשהוא מעשן במשרד... ואכן זה קורה לתקופה ואז המצב חוזר לסורו...
אני לא מרגיש שזה נכון לפנות לממונים עליו, כי זה ייחשב מבחינתו כאכיפת סמכויות, ואני חושש שהוא יתנכל אליי.
אני רוצה לציין כי אני לא רואה את עתידי בחברה מבחינה מקצועית ואני רוצה לעשות את הצדק לא רק בשבילי אלא בשביל שאר העובדים הותיקים במשרד שסובלים מהתופעה הזו כבר שנים ולא פועלים כדי לגרום לשינוי.
האם אני יכול לנהל את המאבק לבדי או שמומלץ שיצטרפו עוד אנשים...כמו עובדים לשעבר או עובדים בהווה?
זה בעייתי מבחינת החשש שלהם להתנכלות מצידו...
האם אני יכול לנהל את המאבק גם בתור מי שלא רואה את עתידו בחברה...שימיו במשרד ספורים?
זה בעייתי כי אם יש צורך בראיות אני לא אהיה שם כדי לאספם ...
חוץ מזה איך אני יכול לצלם את הבוס שלי מעשן במשרד...?
אודה לתשובתכם ולעזרתכם,
אנונימי
הפיכת סביבת העבודה לבלתי אפשרית ע"י עבירה על חוקים הינה ללא ספק הרעת תנאים מוחשים ועל כן ממליצה לך, לאסוף כמה שיותר עובדים אף מהעבר ואף עובדים בחברה שאינם רואים את עתידם שם ואף כאלה שכן רואים את עתידם.
תחברו יחדיו ופנו להמשך ייעוץ משפטי הסוגייה היא מעניינת ולעניות דעתי המקצועית מצדיקה מאבק.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר